pühapäev, 5. september 2021

Raami sees * Dick Francis * krimi#3

 

loetud 8.-9. mai 2021

Raamat ilmus selle aasta maikuus Maalehe ja Varraku krimisarjas uuesti, on ka varem eesti keeles ilmunud. Lugesin selle enam-vähem ühe päevaga läbi ning nautisin. Juba jõudsin raamatu ka edasi laenata, ehk siis tsitaadid peavad jääma edaspidiseks.

On värskendav lugeda vahelduseks krimilugu, mille toimumisaeg jääb veidi varasemasse aega kui tänapäev ning seega sõltuvad juhtumised peamiselt just tegelaste nupukusest. Tegu on looga, mille puhul hakkab pilt kohe silme ees jooksma. Sellist filmi vaataks heameelega, ehk on see tehtud ka.

Peategelane on maalikunstnik Charles Todd, kes läheb külla oma lähedasele sugulasele ja sõbrale Donald Stuartile. Kohale jõudes selgub, et Donaldi maja on tühjaks tehtud ning tema noor abikaasa jõhkralt tapetud. Et politsei jõuab oma mõttekäikudes järelduseni, nagu oleks Donald ise seda teinud, samas kui mees on kaotusvalust ja süüdistustest hääbumas, otsustab Charles asja uurimise ise ette võtta. 

Huvitavate kokkusattumuste tulemusena jõuavad temani infokillud, mis saadavad ta asja lähemalt uurima hoopistükkis Austraaliasse, kus talle on abiks tema õpingukaaslane Jik koos abikaasa Sarah'ga. Tore on ka, et seekord pole peategelane politseinik või mõnda muusse ametkonda kuuluv uurija vaid lihtsalt nutikas eraisik.

Lugu on põnevalt ja humoorikalt kirjutatud, soovitan.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar