pühapäev, 26. september 2021

Küll hunt hunti tunneb * Kate Kessler

 

Loetud 21.-26. september

Seekord sai siis raamatuid loetud vales järjekorras - kõigepealt "Mängus võidab vaid üks" ning seejärel käesolev ehk sarja esimene raamat. Paraku teadsin seega juba, kes peaks olema antud loos süüdlane. Kuid raamat on kirjutatud nii, et sellest teadmisest hoolimata oli huvitav lugeda ning kõik rullus lahti tasapisi, paljastamata kuigivõrd ees ootavaid sündmusi.

Audrey Hart on kriminaalpsühholoog, kes on valinud oma ameti eelkõige põhjendusega, et iseend paremini mõista. Kaitstes 13-aastaselt sõbranna Maggie't tema isa eest, kes tüdrukut ära kasutab, lõpeb juhtum Maggie isa surmaga. Seda koormat kannavad tüdrukud erineval moel oma elus kaasas ning nüüd, kui Audrey naaseb aastaid hiljem kodulinna Edgeport'i, selgub, et varasemate sündmuste tume vari käib endiselt tema kannul. Halva kokkusattumusena kohtub ta juba kojusaabumise esimesel õhtul Maggiega ning see kohtumine lõppeb tüliga. Kui Maggie leitakse järgmisel päeval rannalt surnuna, langeb kõige suurem kahtlus seetõttu just Audreyle.

Raamatus kulgevad lisaks veel mitu muud liini - Audrey keerulised suhted oma perekonnaga ning noorpõlvearmastuse Jake'iga. Leidub parajalt vägivalda ning natuke sellist keelekasutust, mida ise heameelega väldiks. Ent raamatu tegelaskujude karakteritega need paraku ilmselt sobivad, et luua just teatud tüüpi karastunud, jõulist ja tagasikohkumatut muljet.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar