reede, 17. september 2021

Kalahari masinakirjakool meestele * Alexander McCall Smith * krimi#12

 

Lugesin 12-13. september 2021

Jälle üks raamat, mida on väga lihtne lugeda - kohe algusest peale köitis mind selle omapärane huumor. Raamatu naivistlik või lihtsakoeline mõttemaailm peidab endas elutarkust ning peegeldab aastasadade jooksul eelnevatelt põlvkondadelt saadud kogemusti. Viisakus, teiste ärakuulamine, ausus ning heade joonte nägemine teises inimeses - need on väärtused, mida selle raamatu peategelane Precious Ramotswe oluliseks peab ning mille järgi ta ise igapäevaselt käitub.

Proua Ramotswe on asutanud Gaborones, Botswana pealinnas detektiivibüroo, mida ta peab koos oma abi, proua Makutsiga. Ta on kihlunud härra Matekoniga ning neil on kaks kasulast.

Kuid ehkki elul on proua Ramotswe jaoks juba parajalt palju väljakutseid, tundub et neid tuleb aina juurde. Keeruline on kasvatada lapsi, kellele on eelnev elu oma märgi jätnud. Õnneks mõistab proua Ramotswe neid üsna hästi ning ei kiirusta kedagi hukka mõistma. Talle teeb lisaks muret, et tema abi, proua Makutsi, pole leidnud endale sobivat meest ning ta leiab, et selles asjas peaks ta oma abile kindlasti toeks olema. Kuid kui proua Makutsi lõpuks ühe põneva meeskodanikuga tuttavaks saab, kas on see siis tema jaoks õige kaaslane? 

Lisaks muule on raamat tore ka seetõttu, et siin ei toimugi ühtegi mõrva...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar