teisipäev, 21. september 2021

Mängus võidab vaid üks * Kate Kessler

 

Lugesin 27. august 2021 - 21. september 2021

Raamat, mille puhul ei mäletagi, kuidas see valitud sai. Ellu süsteemi kaudu e-raamatut laenutada on lihtsalt nii lihtne, et ei märkagi kui jälle oled midagi lugemiseks krabanud. Ainuke piirang on, et korraga saab laenutada kuni viis elektroonilist teavikut.

Peategelane Audrey Hart on omamoodi kange noor naine, kes on enda elus elanud läbi tõsise katsumuse, mis teda endiselt elus jälitab. Õnneks on ta suutnud tasapisi oma minevikuga rahu sõlmida ning kasutab varasemaid kogemusi edukalt ära ka tööülesannete täitmisel, mille hulka kuulub ka kurjategijate portreteerimine. Ehkki Audrey pole ka oma perekonnalt alati mõistmist leidnud, mõistab ta elukaaslane Jake õnneks samuti tema minevikku ning mõttemaailma ning paljuski jagavad nad sarnast, jõulist ellusuhtumist.

Lugu hakkab hargnema vanglas karistust kandva Ian Monroe juurest, kes on süüdi mõistetud mitmetes vägistamistes ja mõrvades. Kuid kui tema vangisistumisest hoolimata hakkavad toimuma uued mõrvad, on selge, et Monroe pole oma valgustkartvate tegudega üksinda toimetanud. Selgub, et kurjategijate paarist verejanulisem on veel kinni püüdmata kuid kellelgi pole kindlat aimu tema isiku kohta. Peagi ilmneb, et mõrvar on sihikule võtnud Audrey ning tema jaoks on kaitsetute tüdrukute kinnivõtmine, piinamine ning mõrvamine vaid põnev mäng, millega Audrey oma püünisesse meelitada.

Teatud tüüpi füüsiline jõhkrus, enese eest seismine ja kartmatus on siin mitmetele tegelastele omane, tihtipeale tulenevana ka nende kasvukeskkonnast ja varasematest kogemustest. Pole vist päris minu kõige lemmikumat tüüpi põnevik, ent samas põnev oli ta muidugi ning lugemine läks üsnagi lennates.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar