esmaspäev, 15. november 2021

nr 3 * Nõid * Michael Scott

 

Lugesin 9.-12. november 2021

Järgmine sarja raamat sisse ahmitud... Õigustatult on selle pealkirjaks "Nõid" kuivõrd läbivaks tegelaseks, kelle võimeid ja oskusi selles osas näidatakse, on alkeemik Nicholas Flamel'i abikaasa Perenelle. Sarja teine raamat kandis nime "Maag", mis pööras rohkem tähelepanu Flamel'i kunagisele õpilasele, Mustade Ülikute poolele läinud John Dee'le. Ja esimene sarja raamat oli muidugi "Alkeemik". 

Sari keerleb ümber kaksikute Josh ja Sophie Newman'i, kes ilmnevad olevat suurte võimetega ning mängivad olulist rolli maailma päästmisel Mustade Ülikute ja igasuguste iidsete olendite käest, kes on sajandeid elanud tagasitõmbunult, ent ihkavad nüüd saada maailma taas enda valitsemise alla. Õnneks on lisaks Ülikutele maailmas ka paljusid surematuse saavutanud inimesi või muid olendeid, kes on võimelised Nicholas Flamel'i ning kaksikuid aitama kui neil jalgealune tuliseks läheb.

Võlukunst, iidsed saladused, jõujooned, maagilised olendid ja esemed - see kõik tohutus tempos serveerituna sunnib raamatut lausa neelama. Lugu on ka parajalt visuaalne, nii et tekib ettekujutus kui vägev võiks see olla filmina või pigem pikema sarjana. Samas nõuaks see tohutus koguses eriefekte, nii et... jah, ilmselt seda vist ei juhtu. Vaatasin, et 2011. aastal valmis esimese raamatu põhjal vändatud film, ent see tundus treileri põhjal parajalt lastekas oma olemuselt, kuigi mulle tundub, et ta ei pruugiks olla ainult noortele suunatud film. Küllap jätkuks piisavalt huvitavat ka suurematele...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar