pühapäev, 7. november 2021

nr 2 * Maag * Michael Scott

 

Lugesin 6.-7. november 2021

Tõeline võidujooks läbi raamatu. Kui esimest osa ("Alkeemik") sattusin lugema pikema aja jooksul siis teise osa lugesin läbi kahe päeva jooksul. Paraku ju sündmustikust väga rääkida ei tohiks, et ikka säiliks põnevus... Ja põnev see lugu on, võib-olla kohati tahakski sekka veidi pikemaid rahulikke lõike, et tegelastesse teistmoodi süveneda. Neid siiski leidub raamatus ka, ehkki enamasti on tunne nagu kiirrongi peal.

Mulle meeldis, et selle osa tegevus toimub Pariisis ning kuigi autor ei pruugiks kajastada Pariisi tõetruult, annab ta kindlasti ideid selle kohta, mida Pariisis külastada võiks (katakombid näiteks). Ning ka tegelased on sellised, et võivad tekitada huvi tegelike ajalooliste isikute kohta. Ilmselt ongi praktiliselt kõik isikud/olendid/kohad jne seotud reaalselt kasutusel olevate nimedega, sageli mütoloogiliste või rahvapärimuslike. Vähemalt mulle tulid küll paljud neist tuttavad ette. See on väga põnev, kuidas autor on suutnud leida kogu maailmast põnevaid isikuid, kohti ja sündmusi, mida omavahel seostada. 

Raamatu esimeses osas saavad kaksikud Josh ja Sophie Newman oma kodulinnas tuttavaks meeldiva abielupaari Nick'i ja Perryga, kes peavad väikest raamatupoodi. Ühel päeval ilmuvad sinna ootamatud külalised ning Josh ja Sophie kistakse kaasa uskumatutesse seiklustesse. Selgub, et Nick ja Perry on hoopiski Nicholas ja Perenelle Flamel, kes on sündinud mitmeid sajandeid tagasi ning on avastanud igavese elu saladuse tänu iidsele võluväega raamatule, mille valvuritena nad tegutsevad. Kuid Maag Abrahami raamatut soovivad enda valdusse saada ka teised ning selgub, et kaksikud võivad olla seotud sinna kirja pandud ennustustega. Selleks, et ennustused täituksid, on vaja äratada Joshi ja Sophie maagilised võimed ning seda suudavad teha vaid vähesed. Siit algab pikk teekond, mille jooksul selgub, et maailm pole sugugi nii muretu paik kui Joshile ja Sophile seni on tundunud. Raamatu esimeses osas jõuab kokkusaanud seltskond Ojaisse, kust nad liiguvad Pariisi, kus omakorda toimub teise raamatu tegevus.

Pariis pakub kaksikutele ning Nicholas Flamelile hulgaliselt põnevaid kohtumisi, millest suurem osa on väga ohtlikud. Kuigi Josh ja Sophie on olnud omavahel väga lähedased, lahutab neid nüüd tõsiasi, et Sophie maagilised võimed on äratatud, ent Josh pole veel seda võimalust saanud. See lööb venna ja õe vahele paraja kiilu. Mustade Ülikute heaks töötav doktor John Dee (kes on kunagi olnud Flamel'i õpilane) on omakorda suutnud äratada Joshis kahtluse Nicholas Flamel'i suhtes ja tundub, et nii on Mustadel ülikutel endiselt võimalus saada üks kaksikutest enda poolele.

Õnneks laenutasin kohe kolmanda osa ka, et ei peaks järgmise osa lugemisega väga pikalt ootama. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar