laupäev, 20. veebruar 2021

KRIUH-VA-TSIUH! - Uusetendus Varius Teatris

 


Praegusel keerulisel ajal kus publikut mahub saalidesse heal juhul poole jagu, sain erilise luksusena jälgida esietendusele eelneval päeval lustakat läbimängu üsnagi tühjas saalis. Kahjuks küll jäid siis põhjalikud kostüümid ning meik nägemata, ent selle korvas ehe mäng. Tegelikult ongi imetlusväärne näha, kuidas näitleja suudab ka ilma igasuguse väliseta luua täiesti uue tegelase.

Lavastaja Heidi Sarapuule on südamelähedane Estonia Teatri temaatika, mis on ka selle tüki läbiv joon. Ainult et siin pole üksnes nalja, laulu ja naeru vaid ka tõsisemaid noote. Samas ei takista need tõsisemad hetked sugugi nautimast järjekordseid suurepäraseid ansamblinumbreid, mis tihtipeale hõlmavad kõiki lavalolijaid. Tegelaste karakterid on head ja usutavad, muusikalised numbrid väga meisterlikud. Kahjuks praegu järgmisi etenduse toimumise kuupäevi Varius Teatri lehel pole välja toodud aga kindlasti on võimalus seda ja teisi Variuse tükke veel lähiajal nautida!

Ametlik tutvustus: 

Lavastuse tegevus toimub Estonia teatris aastal 1925, mil Estonia Selts tähistas oma 60. juubelit. Tol aastal oli teatris mitmeid tähelapanuväärseid sündmusi, mille ajendil otsiti ka uut direktorit. Estoonlaste (Toomas Tondu, Sergius Lipp, Sergei Mamontov, Nikolai Põlluaas) kõrval on laval ka Eesti-Soome laulusilla rajaja Väino Sola. Legendaarsed estoonlased (Paul Pinna, Alfred Sällik, Benno Hansen, Agu Lüüdik, Gerda Murre jpt) on olnud tegelasteks üheteistkümnes erinevas Variuse lavastuses... Seekordses, arvult kaheteistkümnendas, saame tuttavaks vähemtuntud või  unustatud artistidega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar