esmaspäev, 25. märts 2024

Düüni lapsed * 3 * Frank Herbert

 

Lugesin 15.-20. jaanuar 2024

Pärast Chani surma ning Paul Atreidese lahkumist kõrbesse kasvavad nende kaksikud Leto ja Ghanima oma võõrasema, printsess Irulani, fremen Stilgari ning Pauli õe Alia järelvalve all. Kuid kuigi nad on lapsed, on nendes varjul esivanemate mälestused. Kuigi vürts võiks aidata neil avada oma oskust nägemusi näha, oleks see neile samas ka ohtlik. 

Kaksikute ümber hakkavad põimuma uued vandenõud, millesse on võib-olla segatud ka keegi nende lähedastest. Nad mõistavad ka, et muutused Arrakise looduses võivad tähendada ohtu kogu süsteemile, mis juba iseenesest on Atreideste võimu algusest alates planeedil tohutult muutunud. Kuid kaksikud on eelnevatest põlvkondadest erinevad, nii et ehk suudavad nad asjade senise käigu peatada. 

Kõrbest on tulnud ka põnev mees, keda kutsutakse Jutlustajaks ning kes oma kõnedes julgeb väga otsekoheselt viidata ühiskonnas kasvavatele probleemidele.

Selle raamatu arengud on minu arvates põnevamadki kui sarja teises osas, aga eks autorile ikka meeldib ka sõnadega mängida, tundub mulle. Igal juhul on Arrakise maailm endiselt selline, et võib oodata üllatusi ja huvitavaid pöördeid, mida lugeja kuidagi ette ei suuda näha, õnneks!

Märksõnu: Salusa Teine, Jutlustaja, Corrinode koda, Farad'n, Tyekanik, Javid, Jacurutu, Fondak

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar