kolmapäev, 24. märts 2021

Postkaart Itaaliast - Alex Brown

 


Selles raamatus saab kaasa elada noorele naisele, kes on üle elanud valusa lahkumineku ning jäänud üksinda oma voodihaige ema hooldajaks. Stress ning ema alavääristav suhtumine on muutnud Grace'i väga ebakindlaks ning masendunuks, lisaks on ta üleväsinud ning oma puhkuseks või hobideks tal aega ei jätku. Naisele pole abiks ka tema kaks õde ja vend, kes alahindavad tema koormust ja pingutusi ema hooldamisel, ainukeseks lähemaks abistajaks on läheduses elav lapsepõlvesõber, kes mõistab Grace'i.

Peategelase ellu toob rõõmu tema töö koos südamliku vanema abielupaariga - ta töötab nimelt laos, kuhu inimesed üürivad oma asjade ladustamiseks ruume. Ühel päeval ootab tühjendamist ruum number 28, mille eest pole viimase aasta jooksul üüri tasutud, ent lao omanik Larry pole sümpaatia tõttu üürnikku taga otsima hakanud. Ukse avanedes on Grace'i silme ees tõeline varakamber, kus on kallist mööblit, maale, ehteid ning riideid, mis kõik paistavad üsna väärtuslikud. Kambri üürnik pole kahjuks enda kontakte jätnud, ent hoiuruumis leiduvad päevikud, kirjad, fotod ja postkaardid annavad siiski lootust, et neid uurides leidub varandusele seaduslik pärija. Grace sukeldub saladuste avastamisse ning saab teada, et asjad on tõenäoliselt kuulunud naisele nimega Constance di Donato. Mida rohkem Grace salapärase tundmatu elust ja saatusest teada saab, seda rohkem hakkab muudatusi toimuma ka tema enda elus.

Tõeline ajaviiteromaan, mis ei nõua liiga tõsist suhtumist kuid pakub pilguheitu ellu, mis äkitselt muutub igapäevasest muinasjutuliseks. Tore, kui selliseid juhtumisi ka päris elus ette peaks tulema!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar