pühapäev, 28. jaanuar 2024

Kui ainult... * Kaia Raudsepp

 

Lugesin 29.-30. juulil 2023

Helena on kaotanud õnnetuses oma parima sõbra Mariani. Ent mitte lihtsalt niisama kaotanud, vaid tunneb end ka sõbranna surmas süüdi, kuivõrd noored nõustusid istuma autosse, mida juhtis sarnaselt kõikidele ülejäänutele alkoholi joonud Roman. Ees istunud Roman ja Marian saavad surma, samal ajal kui tagaistmel olnud Helena pääseb väiksemate vigastustega ning tema kõrval istunud Joel jääb pikemaks ajaks haiglaravile, ent pääseb siiski eluga.

Süükoorem ning meeletu igatsus kaotatud sõbra järele saadab Helenat kuude kaupa ning tal on raske enesega rahu teha, sest ellujäänuna tunneb ta end Mariani surmas süüdi ning soovib, et oleks ise tema asemel esiistmel olnud. Ka Mariani perekond suhtub tüdrukusse vaenulikult kuid samas hakkavad Helena teed järjest tihemini ristuma Mariani venna Märdiga, kellesse ta nooremana armunud on olnud...

Valus raamat, mis annab aimu sellest kui raske on taluda lähedase inimese kaotust ning kui kerge võib olla pimestatud enesesüüdistustest või ka vihast ja teiste süüdistamisest. Eluga edasiminek olukorras, kus suur tükk sinu identiteedist on ära hammustatud, võib tunduda ilmvõimatu. Aga lõpuks, ühel päeval see siiski tasapisi hakkab juhtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar