reede, 12. jaanuar 2024

Kalypso * 2 * Ingar Johnsrud

 

Lugesin 3.-7. juuli 2023

Fredrik Beier ärkab haiglas ning ei mäleta, mis temaga juhtus. Töökaaslased ning lähedased kahtlustavad, et ta proovis endale ise viga teha, ent Fredrik lihtsalt ei mäleta. Ta töötab peamiselt koos Andrease Figuerasega ja Kafa Iqbaliga nad omavahel väga ei suhtle, ehkki Fredrikul tekkisid naise vastu tegelikult tunded. Kuid kohusetunne elukaaslase Bettina ning oma pere suhtes said ilmselt tunnetest võitu ning Fredrik otsustas suhte arenemist Kafaga vältida. Tema ja Bettina juures elab nüüd ka Fredriku poeg Jacob, kellest on saanud oskuslik vioolamängija. Nüüd tuleb neil aga jälle omavahel rohkem suhtlema hakata kui ilmneb, et neile uurida antud surmajuhtumid võivad olla ja ongi omavahel seotud.

Jälle kord hargneb väiksemana tundunud juhtumist niite, mis näitavad, et tegu on suuremõõduliste, lausa mitut riiki hõlmavate mineviku- ja olevikusündmustega. Kuigi ülemus Sebastian Koss näitab Fredriki vastu üles usaldamatust, töötab uurija vaist endiselt üsnagi eksimatult ning viib ta üllatavate lõpplahendusteni. Raamatus on ka tegelasi, kes on meile tuttavad triloogia esimesest osast ("Viini Vennaskond"). Ei puudu ka huumor, mis tõsiste sündmuste taustal on abiks, et raamatu lugemist mõnuga võtta.

Raamatu pealkiri "Kalypso" on tegelikult ilmselt autori vihje kreekakeelsele sõnale, mille tähendus on "katma, peitma, varjama".

Märksõnu: Mikael Morenius, Axel Thrane, Gerda Thrane, Sindre Borch e. Kain, Lin, Pardisüda, Egon Borg, Suzanne, Agnes Ose, Staffan Häyhä, Peder Rasmussen, salateenistus, Judit Gjedde, Leonid Gusjev, Björn Bakke, major Felix Gunn, Ismacil Saleban, viirus, rõuged, peaminister Simon Riebe, Fjodor Larinov, luuraja Mink, leitnand Gudbrand Falsen, Anastassia Shanina, Aabel

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar