kolmapäev, 3. jaanuar 2024

Aasta Tähes ja Kuuepennises * Holly Hepburn

 

Lugesin 27.-28. oktoober 2023

Ajaviidet pakkuv lugemine kahest õest, kes saavad äkitselt päranduseks kõrtsi - isalt, kes juba aastaid tagasi on ülejäänud perest alkoholismi tõttu võõrandunud. Juhtumisi ongi mõlemal naisel sellel eluhetkel põhjust Londoni elule selg pöörata ja mujal alustada.

Üle kivide-kändude kulgema hakanud algus uues kohas võtab kiirelt sujuvamad pöörded, ehkki pidevalt jälgib kullipilgul õdede Sam'i ja Nessie tegemisi kohalik kõiketeadev ja hirmutav postkontori ülem Franny. Kuigi kummalgi õel on suhteliselt äsja selja taha jäänud üks või mitugi problemaatilist suhet, tekivad kohapeal üsna kiiresti uued sümpaatiad. Kuid siingi ei kulge hoogsast stardist hoolimata asjad sugugi mitte tõrgeteta ning nii jätkub suhete arengu teemat pikemaks ajaks. Sam ja Nessie saavad muidugi ka palju teada oma isa kohta ja mõistavad mõne külaelaniku näitel paremini, milliste raskustega pidi ta oma sõltuvuse tõttu rinda pistma.

Ladusalt kirjutatud raamat ning tegelikult algusest peale selline "täiskasvanute muinasjutt", mille puhul kohe tead, et lõpuks peab ju kõik ikka hästi minema. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar