esmaspäev, 19. veebruar 2024

Sügisroim * Anders de la Motte

 

Lugesin 29. jaanuar - 19. veebruar 2024

Anna Vesper saabub koos oma tütre Agnese ning väikese vapra terjeri Miloga Stockholmist Nedanas'i valda, et asuda seal tööle politseiülemana. Naine on olnud pealinnas hinnatud spetsialist mõrvade uurimises, ent nüüd põgeneb ta millegi eest, mida ta isegi oma tütrele pole usaldanud. Nende väikest perekonda saadab lein, sest Agnese isa, kellest Anna oli juba mõnda aega lahutatud, on suhteliselt äsja vähki surnud.

Kohapeal selgub, et kõik, kellega Anna kokku puutub, on mingil moel seotud ühe vana juhtumiga, millest kuigivõrd rääkida ei taheta. See on õnnetus, mille tagajärjel sõprade viisikust üks surma sai, nimelt Simon Vidje, hinnatud maalikunstniku Karl Johan Vidje poeg. Kõik viis - Alex, Carina, Bruno, Marie ja Simon - läksid koos traditsioonilisele suvelõpu väljasõidule kivimurdu, ent varahommikuks leiti Simon uppununa. Juhtum lõpetati, ent senimaani püüavad inimesed kas sellest rääkimist vältida või siis vastupidi juhtumi kohta rohkem teada saada. Annagi taipab, et teda on samuti osavasti sellesse võitlusesse kaasa kistud, et Simoni ema võiks lõpuks oma poja surma kohta tõde teada saada. 

Anna enda keeruline olukord ja vana juhtumi kohta paljastuvad uued detailid, kohalike võitlus selle eest, et tõde päevavalgele ei tuleks - kõik koos muudab loo salapäraseks ja põnevaks, lõpuks ka lausa ohtlikuks. Hästi ja kaasakiskuvalt kirjutatud lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar