neljapäev, 8. veebruar 2024

Howli liikuv kindlus * Diana Wynne Jones

 

Lugesin 10. -11. jaanuaril 2024

Tänu ühele lahkele inimesele saime lastega koos juba õige mitu aastat tagasi vaadata samanimelist filmi eestikeelsete subtiitritega. Temalt õnneks tuli ka hoiatus, et kui lapsed just päris täiskasvanud pole, võiks filmi vaadata nendega koos. Tegu on tõepoolest nii fantaasiarikka looga, kus on ka sõjateema sisse toodud, nii et seda on tõesti hea koos vaadata, lastele üksi vaatamiseks oleks see arvatavasti liiga sünge olnud.

Tegelikult ei tulnud siis mulle üldse pähe otsida filmiga tutvudes ka sellenimelist raamatut, seda enam oli rõõm nüüd (uuesti) lugedes tõdeda, et raamatu meeleolu on filmis küll päris hästi tabatud - ka seda, mis seal on sõnadega väljendatud, on filmis õnnestunud kenasti pildikeelde panna. Aga muidugi on selle huvides, et film liiga pikk ei tuleks, tulnud üht-teist natuke ümber tõsta. Ning õnneks raamatus polnud ka sõjateemat ning Howli lind-koletiseks muutumise teemat.

Omaette müstika on küll see, et mulle piisab järelikult paariaastasest vahejätmisest - kui olen raamatu kiirelt "ära neelanud", võin seda südamerahuga paar aastat hiljem uuesti lugeda, nagu esimest korda ;)...

Filmi treileri leiab siit.

Filmirezhissöör Hayao Miyazaki on teinud ka teisi väga erilisi filme, ning ühe videolõigu tema filmide ja mõtete kohta leiab näiteks siit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar