neljapäev, 8. veebruar 2024

Salaprintsess * Rosewoodi Kroonikad 1 * Connie Glynn

 

Lugesin 1.-15. detsember 2023

Nii. Mingi lugu on selle asjaga, et kui ma laenutan hoopiski tütrele lugemiseks midagi siis tekib mul tungiv vajadus ka ise raamat läbi lugeda. Ja vahel isegi siis kui tema seda lõpuks ei loegi. Ja vahel isegi siis kui mulle raamat nii väga ei meeldigi. Või ei meeldi alguses. Või teinekord üldsegi mitte.

Aga seekord lõpuks ikkagi meeldis, ehkki algul kuidagi tundus pidevalt midagi logisevat. Kas polnud tõlge kuidagi ladus, olid laused veidi konarlikud või imeliku sõnavalikuga, tegelaste käitumine või selle kirjeldus kummaline, veidi ebaloomulik. Ja see "majade" värk koolis tundus otseselt nagu Potteri-sarja ahvimine. Aga mingil hetkel ikkagi tuli sündmustele mingi teistsugune hoog sisse ning nii see lõpuni sai loetud ning küllap ilmselt loeks ka sarja mõne järgmise osa, kui see kätte satub...

Ega sellest loost väga kirjutada ei saagi, kui ei taha huvilistele reeta, mis siin toimuma hakkab. Aga printsess on selles loos olemas, isegi lõpuks mitu tükki tegelikult. Ning peategelane on siis ikkagi mitte pärisprintsess vaid tema asemik, vapper Lottie Pumpkin, kes peab igasugustest katsumustest välja tulema, õnneks sealjuures ka sõpru leides. Kuigi põnevatesse sündmustesse sattumine pole tema rahuliku ja korraliku iseloomuga just kooskõlas, saab ta kõigega lõpuks kenasti hakkama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar