laupäev, 10. veebruar 2024

Kaldajärsaku maja * Ruth Galloway 3 * Elly Griffiths


Lugesin 14.-16. detsember 2023

Tänu mugavale ELLU laenutussüsteemile krabasin lugeda enda jaoks seni tundmatu krimiautori, kes on järjekordselt meister kirjeldama asju omal humoorikal ja inimlikul moel. 

Kohtuarheoloog Ruth Gallowayl on vaja korraga toime tulla nii töiste kui isikliku elu väljakutsetega, sest väikelapse üksikemana pole just lihtne kõike kokku sobitada. Pealegi on tema lapse isa peainspektor Harry Nelson, kes on abielus ning kahe täiskasvanud tütre isa. Nelsoni kaunis abikaasa Michelle muidugi asjade seisust ei tea ning Ruth on otsustanud ise hakkama saamata, nõudmata mehelt midagi. Ent siiski hõõgub nende vahel säde, mida kumbki päriselt eirata ei suuda.

Ruth koos oma meeskonnaga leiab rannaala arheoloogilise ülevaatuse käigus koopa, milles on inimluud, mille laborianalüüs näitab, et need on kuulunud Saksamaa aladelt pärit inimestele. Tundub, et ammu toimunud sündmustel võib olla seos mehega, kes kunagi on kaljujärsakul asuvas majas peremees olnud ning juhtinud Kodukaitse rühma. Nüüd on see maja hävimisohus kuna iga aastaga nõuab meri jõudsalt endale mõne uue tükikese kaldast ning praegune perepea Jack Hastings ei saa seda kuidagi takistada. 

Vaikselt hakkab hargnema sündmuste ahel, mille käigus kahjuks surevad veel mitmed inimesed. Kuid pole sugugi selge, kes võiks olla see, kes veel tänapäevalgi soovib mõnd vana saladust iga hinna eest peidus hoida. Omal moel tegelevad selle mõistatusega nii Ruth kui ka peainspektor Nelson. 

Ehkki emadus ning kohtuarheoloogia ei klapi alati just ideaalselt kokku, on Ruthil õnneks sõpru, kes teda aitavad ning tal silma peal hoiavad - sõbranna Shona ning naise noorusaja keeruliselt Bosnia lähetuselt lähedaseks saanud Tatjana, lisaks vaimsete praktikatega tegelev sõber Cathbad. Palju puutub Ruth kokku ka Nelsoni töökaaslastega politseist - seersantide Judy Johnsoniga ja David Clough'ga. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar