teisipäev, 10. jaanuar 2023

Sireen * Septimus Heap osa 5 * Angie Sage

 

Lugesin 27.-28. augustil 2022

Järjekordne osa võluripoisist nimega Septimus Heap, kes pärast vastsündinuna toimunud äravahetamist on tagasi oma võluriperekonna juures ning saanud Ebatavalise võluri Marcia Overstrand'i õpipoisiks. Septimus on imekombel tulnud tagasi õpipoisielu juurde kuuluvalt Rännakult, mis kurjade võlurite tõttu hukutas mitmeid varasemaid rändureid, samuti on tal õnnestunud pääseda ise minevikust ning päästa sealt ka oma vend Nicko ning tema uus sõber Snorri.

Minnes lohe Tulekeele seljas järele sellele omapärasele seltskonnale, mille hulka kuulub ka Septimuse kasuõde, printsess Jenna, juhtub et Jenna, Nicko ja Snorri polegi nõus lohe küüdis tagasi pöörduma kuivõrd neil on mugavam reisida Jenna isa Milo uhkel laeval nimega Cerys. Kuigi Septimuse sõber Mardikas ning printsess Jenna liituvad siiski lõpuks poisiga, ei kulge nende reis sugugi ootuspäraselt. Reisiseltskond jääb hirmsa tormi kätte ning on sunnitud välgutabamuse tõttu peatuma tundmatul saarel, mille läheduses põleb väga ereda tulega majakas. See on suurepärane pääsemine mäsleva mere küüsist, ent saarel ootab neid samas hoopis teistsugune ja ennenägematu oht.

Lisaks Septimuse loole on selle raamatu keskmes oma seiklustega ka Hunt-poiss ja Lucy, kes põgenevad Sadama Nõiakogu eest, sattudes seejärel aga hoopistükkis järgmise halva seltskonna küüsi laeval nimega Marodöör. Märksõnadeks on veel: dzhinn Jim Knee, tulevalvur Miarr, vennad Crowe'd, Joe Grub ehk T.F.F ehk Theodophilus Fortitude Fry, tema poeg Jakey Fry, Tertius Fume,  Merrin Meredith ehk Daniel Laskur, tädi Zelda, Barney Pot, Sireenisaar, Sügavik, Julius Pike'i õpilane Syrah Syara, Sireen, sõjadzhinnid. 

Kindlasti tasub lugeda ka eelmisi raamatuid, sest ilma neid lugemata jäävad tegelaskujud pigem pinnapealseteks kuivõrd eelmistes osades on neist üks või teine põhjalikumalt juba tähelepanu all olnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar