neljapäev, 19. jaanuar 2023

Riia koerad * Henning Mankell

 

Lugesin 9.-11. september 2022

Lugesin mitmendat korda ning ikka oli hea, kuigi mälusopis oli üht-teist eelmisest lugemisest alles. Põnev kuid ka painav lugu ning huvitav ka enda jaoks tagasi mõelda, millisena võis Eesti omal ajal välja näha väljastpoolt tulijatele. Mul endal on see pilt tegelikult enam-vähem olemas, keskkooli ajal pool-ametlikult Soome vahetusõpilaseks sattudes, just sellisel ajal, mil asjad polnud meil veel sugugi paigas ja selged... Tagasi tulles paistis kõik nii hall ja trööstitu, ent üldiselt jäi see hallus nooruse ja elurõõmu kõrval peagi tähelepanuta ning meelde jäi kõik ikkagi ilusana.

Wallander ning tema vaist ning arutlusvõime ja järelejätmatus on lummavad ning seetõttu ongi neid lugusid nii põnev lugeda. Seekordne tegevus toimub suures osas Lätimaal, kuhu Wallander saadetakse pärast major Liepa mõrvamist. 

Ystadis rannale triivinud päästeparvest leitakse kaks mõrvatud lätlast ning seetõttu saabub major Liepa Rootsi, et ühendada kohalike kolleegidega jõud. Kuid kohe Lätti tagasi saabudes satub Liepa mõrvarite kätte ning kuivõrd kahtlustatakse seost Rootsis toimunud uurimusega, palutakse Wallanderil Riiasse appi sõita. Tutvumine ohvri abikaasa Baiba Liepaga seob Kurt Wallanderi juhtunuga ehk rohkemgi kui ta sooviks ning nii satub mees ülepeakaela tema jaoks täiesti võõral maal toimuvate sündmuste keskmesse. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar