laupäev, 24. aprill 2021

A Finer End - Deborah Crombie


Ohhohohh... sellega läks nüüd jälle nii, et järmine raamat juba "lendas peale" ning takkajärgi on keeruline kirjutada. Tegelikult ongi tunne, nagu ma juba oleksin midagi kirja pannud - näib, et see oli Goodreads -kontole, mis pärast loomist ja paari arvustust mul kiirelt unarusse jäi. Mitmel rindel pole ikka mõttekas toimetada...


This is another great book in Duncan Kincaid-Gemma James series, by Deborah Crombie. Compared to the ones I have read before, this one seems again a bit different. First, it really takes quite long until you meet all the people that will be a part of this story. There were so many different little paths, seemingly going in different directions, that I already started feeling a bit impatient... But the story needed that. This time the events take place in Glastonbury, where Duncan Kincaid's cousin will be involved in some rather mystical events. Besides people, Glastonbury's ancient abbey and it's history plays an important role in this interesting and a bit unusual story.

Ehk siis raamat oli minu jaoks varasematest Deborah Crombie juttudest parajalt erinev. Läheb tükk aega, tutvustatakse mitmeid-mitmeid tegelasi, enne kui inspektorid Kincaid ja James sõna sekka saavad öelda. Terve raamat kaldub kõvasti rohkem müstika valda kui muud sarja teosed. 

Raamatu tegevus toimub Glastonbury's, mille tähtsaks ja keskseks osaks saab pidada mitmeid ajaloolisi ehitisi/mälestusmärke - näiteks kloostrit ning mäge nimega Tor. Tundub, et neil kohtadel on omamoodi jõud ja vägi, mis tõmbab endale aina lähemale teatud seltskonda, kes hoolimata oma elualade erinevusest otsustavad üheskoos põhjalikumalt süveneda kohalikku ajalukku ja sündmustesse, mis võiksid selgitada nendega juhtuvat. Nimelt on Duncan Kincaid'i Glastonbury's elav tädipoeg avastanud, et tal on omapärane side minevikuga, mis ilmutab end automaatse kirjutamise näol. Paistab, et kloostris sadu aastaid tagasi elanud munk Edward soovib sel moel anda tänapäeva edasi infot, mis on viimaste põlvkondade jooksul kaotsi läinud. Milline see info on ning mis on Kincaid'i tädipoja side munk Edwardiga? Ning milline kummaline jõud ning saladused seovad kokku saanud seltskonda?

Glastonbury Tor






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar