neljapäev, 20. aprill 2023

Inglitegija * Fjällbacka nr 8 * Camilla Läckberg

 

Lugesin 12.-13. veebruar 2023

Tegelikult alustasin juba varem selle raamatuga, seda ELLU-st lugedes, ent kuna lugelmine jäi pooleli ning uuesti enam netist laenutada polnud võimalik, jõudsin ringiga raamatu juurde tagasi alles palju hiljem, kui seda lõpuks füüsilisel kujul riiulis silmasin. 

Käes on suve kuum keskpaik kui politseini jõuab kutsung Fjällbacka külje all asuvale Valö saarele. Sinna on tagasi kolinud traagilise saatusega pere pesamuna Ebba, koos oma abikaasaga. Paar on asunud rassima Ebba kunagise lapsepõlvekodu kallale, et unustada nende elu tabanud traagika - hukkunud pisipoeg Vincent. Kuid ka Valö saarel asuv maja on olnud tunnistajaks paljudele valgustkartvatele tegudele ning lugeja kohtub läbi raamatu aeg-ajalt palju varasemate sündmustega, mis saare ja nende elanikega seotud on. Ebba tagasijõudes maja tabanud põleng ei tundu Tanumshede jaoskonna politseiülemale Mellbergile kuigi kahtlane, ent siis leitakse elutoa põranda alt vanad verejäljed. Politseiuurija Patrick Hedström pole seekord ainuke, kelle kõhutunne midagi aimab, sest Ebba perekonna äkilise kadumisega tegeles noore politseinikuna tema ametikaaslane Gösta, keda juhtum vaevab erinevatel põhjustel senimaani.

Muidugi saab asjasse segatud ka Patrick Hedströmi abikaasa Erica, kes on vanal juhtumil juba ammu silma peal hoidnud ning püüdnud iseseisvalt uurimustööd teha. Märgates Gösta huvi sündmuse vastu õnnestub Erical ta oma liitlaseks saada, et erinevatest liinidest pärit infokildusid paremini kokku sobitada. Nagu ikka, kistakse sündmustesse lõpuks ka pereliimed ning oht võib läheneda hoopistükkis sealtpoolt, kust seda oodata ei oskagi.

Lugeja saab lugeda ka paljude varasemate juhtumuste kohta, mis näitavad, et Valö maja ümber on toimunud palju kurba, traagilist ja kahetsusväärset, just nagu kasvaks halb iga järgneva sündmusega paratamatult. Hoolimata sellest, et tegu on looduskauni kohaga, jätkub siin keeruliste sündmuste jada pikalt läbi terve sajandi. Tegelikult on ehk ka hea, need sündmused kõigile teada ei ole, ent politsei ning ka Patrick Hedströmi abikaasa Erica soovivad välja selgitada, mis siis ikkagi saarel juhtus, eriti kuna sündmuste jada on lõpuks jõudnud välja tänapäeva.

Märksõnadeks: Helga Svensson, inglitegija, Dagmar, Laura, Hermann Göring, Carin Göring, Rune Elvander, Inez, Claes, Annelie, Johan, Leon Kreuz, Josef, Sebastian, Percy, John, Ia, projekt Gimle, Rootsi Sõbrad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar