teisipäev, 19. detsember 2023

Tuhamägede tuul * Marje Ernits

 

Lugesin 26. november 2022 - 24. juuni 2023 

Alustuseks loetud mõned leheküljed jäid mõneks ajaks ainsateks, aga uuesti lugema hakates oli loo edenemine juba väga ladus. Muulilt surnuna leitud tütarlapse juhtumit asub uurima Ira Tever, kelle fantaasia ja vaist lubavad tal asjaga üsna kiiresti edasi liikuda. Selgub, et tüdruk on surma saanud hoopiski mujal ning hiljem puhastatuna ja meigituna muulile istuma sätitud.

Mis täpselt juhtus ning kas tegu on kurjategijaga, kes võib uuesti rünnata? Ira Teveri ülemus Anti Saam leiab nimelt arhiivist ühe otsapidi sarnase juhtumi, mis esialgu uurimust edasi ei vii kuid paneb kindlasti mõtlema. Tever usaldab paljus oma vaistu ning see viib teda kõrvaltvaataja seisukohast võib-olla isegi ebaloogilistes suundades. Kuid aina edasi kaevates võivad ka pisiasjad juhtida õigesse suunda. Nii viivad uurija mõttekäigud teda Tuhamägede lähedal asuvasse Ujeda perekodusse, kus üks vanematest tüdrukutest näib olevat üsna isetahtsi oma poiss-sõbraga matkama läinud. Kuigi tüdruk telefoni teel kinnitab, et on sõbraga Saaremaal, jääb uurijat miski vaevama.

Põnevalt pinget kruviv lugu huvitavate karakteritega.

Märksõnu: Anti Saam, noorsootöötaja Liina Brasko, Ujeda kasupere, ema Polina Kikker, Marta, Mila, Ade, Reno, IT-spetsialist Mihkel Kala, Petseri klooster

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar