kolmapäev, 20. detsember 2023

The Gilded Gage * Camilla Läckberg

 

Lugesin 13.-16. mail 2023

Faye elab kadestusväärset elu koos abikaasa Jack Adelheim'i ning armsa tütre Juliette'iga. Kuid kuigi naine püüab end veenda, et kõik on kõige paremas korras ning ennast kokku võttes lähevad asjad jälle paremaks, kipub tema elu kiiva kiskuma. Abikaasa suhtub temasse järjest külmemalt ning üleolevamalt, ehkki Faye on nende tutvuse alguses aidanud mehel alustada äri, mis on mõlemad haljale oksale aidanud. Et Jack'i toetada, loobus naine oma õpingutest ning töötas päeval-ööl. Nüüd on tema peamiseks tööks kodu ja tütre eest hoolitsemine, ent Jack'i kaugenemise tõttu tunneb ta end järjest üksikuma ja mahajäetumana. Tema lähim sõbranna ja majanduskooli kursusekaaslane Cris püüab Faye silmi tema abielu suhtes avada, ent naine ei näe tõde enne, kui asjad on tõepoolest väga käest läinud. 

Kuid Faye'l on saladusi, mida peaaegu keegi ei tea - need on küll tumedad ja keerulised kuid samas annavad talle rasketel aegadel jõudu julgeid otsuseid teha, et oma asjadega toime tulla. Mida teha, kui kõige lähedasemana tundunud inimene sind alt veab? Faye leiab sellele vastuse ning ei tagane sugugi oma otsustest.

Kuigi ma väga tihti inglise keeles ei loe, oli seda lihtne lugeda, sündmused kulgesid (küll ka vahepeal tagasivaadetena) tihedas rütmis. Seni loetud Fjällbacka-sarja raamatud on mulle senini ikkagi vist rohkem meeldinud, aga nad ongi omavahel parajalt erinevad, nii et heaks vahelduseks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar