teisipäev, 26. detsember 2023

Kättemaks * Karin Fossum

 

Lugesin 27.-28. mail 2023

Talukoha lähedal asuvast vanas roostes haagiselamust leitakse naise ning tema väikese poja surnukehad. Selgub, et need on Bonnie ja tema poeg Simon, kes palusid lähedal asuvast talust seal ööbimiseks luba. Ei talunik ise, tema pere ega poolakatest töömehed pole kedagi haagise poole liikumas näinud. Bonnie töötas vanainimeste abistajana, olles paljudele nii vaimseks kui füüsiliseks toeks ning ka nõudlikumad abivajajad polnud keegi sellised, kes tema peale viha oleks võinud kanda. Samas on Bonnie just äsja saanud õnnelikul kombel osa pärandusest ning tekib küsimus, kas keegi võis teda ning tema poega rünnata selle tõttu?

Inspektor Konrad Sejer asub asja uurima ning esialgu ei liigu uurimus eriti kusagile. Ometi leidub aeg-ajalt mõni jälg, mis lubab arvata, et lugu ehk lahenduseta ei jää. Samal ajal on võimalik jälgida nii Bonnie ja Simoni kui ka ühe teise ema-poja varasemat elukäiku. Teiseks paariks on Mass Malthe oma poja Eddiega, kes oma omapärase loomuse tõttu ei sobitu ühiskonda, kuigi on tark ja omal moel terane. 

Mõlemad pered maadlevad oma raskustega. Kuna autor on traagilise ja kurva mõrvajuhtumi toimumise paigutanud kohe raamatu algusesse, on tulevaid sündmusi juba teades eriti kurb ja südantlõhestav jälgida Bonnie ning Simoni toimetusi ning Massi ja Eddie elu, mis mõlemad kulgevad vääramatult omas suunas. Hästi ja kaasakiskuvalt kirjutatud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar