esmaspäev, 13. veebruar 2023

Tüdruk Online enda eest väljas * nr 3 * Zoe Sugg

 

Lugesin 27.-28. november 2022

Pärast korralikku vahet siis sai loetud ka sarja kolmas raamat - väga kiirelt sealjuures. Eks natukene on neil kolmel raamatul mingi sarnane ülesehitus - kindlasti toimub mõni saatuslik kohtmine näiteks suuremat sorti üritusel jne. 

Penny ehk Tüdruk Online on üksi - see tähendab, Noah'st lahus, kuna poiss soovis pärast bändiga tuuritamisel toimunud krahhi (petvad managerid, valed, kasvav pinge jne) aega omaette olemiseks. Ei Penny ega ka Noah'i vanaema ning väike õde pole temast midagi kuulnud. Kuid huvitaval kombel on Penny elu siiski ülesmäge minemas - ta otsib oma stiili ning katsetab fotograafina, püüdes leida seda, mis just temale omane on. Teda on alati toetamas perekond ning lähedane sõber Elliot koos oma poiss-sõbra Alex'iga. Seevastu Elliot'i enda vanemad on nii plahvatuslikus seisus, et poiss otsustab ühel hetkel kodust Penny pere juurde kolida.

Penny teab endiselt hästi, mis on ärevus ja paanikahood ning kui raske on nendega toime. Kui tema sõber Megan kutsub ta Londonisse, tutvuma üliägeda kooliga kus ta parajasti õpib, tutvub Penny imepärase laulja Posey Chang'iga, keda vaevab sama mure. Tänu Penny abile ning Posey kohtumisese kuulsa laulja Leah Brown'iga hakkab tüdruk oma lavahirmuga järjest paremini toime tulema. Kuid kuidas suhtub sellesse Megan, kes on kõigile teatanud, et just hoopis temale on antud peaosatäitja roll kursuse "West Side Story" lavastuses?

Penny on õppinud toime tulema ilma Noah'ta, ehkki ta teda jätkuvalt igatseb. Huvitava pöörde toob kohtumine Callumiga, kes samuti Londoni kaunite kunstide koolis õpib - ja just fotograafiat! Penny elu tõotab minna väga põnevaks... ning võib-olla liigagi!

Ka raamatus aeg-ajalt esinevad Penny blogipostitused alati väga sümpaatsed ja huvitavad. Näiteks järgmine:

"Kellegi teise edu EI tähenda sinu läbikukkumist

Kas meenub, kuidas sa eksami hiilgavalt ja vaevata sooritasid, kuid see tüdruk teisel pool vahekäiku sai kõrgema hinde? Ja kuigi sa tead, et pingutasid temast rohkem, ei tasunud see ära?

Kas oled tööl meeletult vaeva näinud ja rabanud, nii et küüned pahupidi, aga palgatõusu, mille olid enda meelest ära teeninud, sai hoopis keegi teine?

Istusid öö otsa üleval ja nägid projekti kallal vaeva, ise selle üle tohutult uhkust tundes, aga siis tuli keegi teine ja pakkus välja midagi veel paremat, väites, et tal ei kulunud selle peale üldse aega?

Selliseid asju tuleb mõnikord ikka ette ja olgem ausad - me kõik tõmbume kadedusest roheliseks ja soovime, et meil teistega võrdselt veaks või et meil oleks sama palju annet või püsivust. Samas valdkonnas töötades, samasuguse kirega samu asju tehes võib teiste edu tõepoolest kõva hoop olla, kui meile tundub, et me pole samal sõidurajal või ei liigu võrdse kiirusega.

Mis siis saaks, kui mina ka kellegi blogi lugedes avastaksin, et see on hea, ja ütleksin: "Hei, minu blogi ei ole pooltki nii hea kui see, nii et ma hakkan seda blogi vihkama, sest sel on rohkem lugejaid?" Mida ma sellega saavutaksin? Maailmas on piisavalt ruumi, et kõik saaksid tegeleda sellega, mis neil hästi välja tuleb. Alati leidub keegi, kes on edukam, aga samas on alati ka neid, kes tahaksid olla sama edukad kui sina. Kõik tahavad kuskile välja jõuda, aga me ei peaks kadedusel laskma end seejuures teistest ära lõigata. Sain hiljuti teada, et kellelegi teisele varba peale astumine ei tee minust paremat tantsijat.

Nagu üks mu äärmiselt elutark sõber ütleks: keskendu oma sõidurajale, liigu omas tempos, ära vaata kõrvale. Kellegi teise edu ei pea sind mõjutama ja SINU saavutusi kuidagi pisendama."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar