neljapäev, 23. veebruar 2023

Mõrv mõisahotellis * Betty Rowlands

 

Lugesin - 27. detsember 2022
Melissa - kirjanikunimega Mel Craig - on lasknud end oma krimiraamatute kirjutamisele vahelduseks ära rääkida hoopistükkis näitekirjanduse kirjutamise teemal. Nimelt on kohalikule mõisaomanikule Richard Mitchell'ile tulnud pähe, et tema sünnipäeva puhul võiks talle kuuluvas Heishilli mõisas etendada üht korralikku krimijanti. Melissa nõustub heameelega ning võtab osa ka näitetrupi proovidest, kus osalevad mitmed huvitavad tegelased - sealhulgas mõisaomanik ise, kaunis raamatukogutöötaja Dittany ning Mitchi poolt välja pakutud vanemapoolne sõber Will Foley, kes näib põdevat tõsist rambipalavikku, ent ei soovi siiski rollist loobuda.

Asjad võtavad aga tõsise pöörde kui Will leitakse mõisa all asuvast keldrist surnuna. Ehkki Melissa ei plaani asja ise täpsemalt uurida, kaasab mõisahärra Mitch teda ikkagi üsna jõuliselt oma uurimisplaanidesse ning naisega liitub ka Mitchi parem käsi Chris, kes ei kohku eriti millegi ees tagasi. Kuigi Will'i surm näib esialgu õnnetusjuhtum olevat, tundub tõesti, et mõisas võib toimuda midagi kahtlast ning omajagu salapära lisavad jutud seal pesitsevatest vaimudest, kelle hääli ja kohalolekut väidavad mitmed tundnud olevat. Ehkki Melissa vaime ei usu, paistis ka talle, et Will Foley surma järgselt kuulis ta keldris hääli.

Kui keerulistesse olukordadesse Melissa end seekord mässib ning kas Willi surm oli tõesti õnnetusjuhtum või sihiti tema asemel hoopiski mõnda teist näitetrupi liiget? Ka see lugu kulgeb tempokalt ning sisaldab parajas koguses üllatavaid pöördeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar