esmaspäev, 20. veebruar 2023

Mõrv mäeharjadel * Betty Rowlands

 

Lugesin 17.-21. detsembril 2022

"Murder on the Clifftops" on algse pealkirjaga "Over the Edge" (1992) ning selle tegevus leiab aset maalilises prantsuse külakeses kuhu krimikirjanik Melissa Craig on koos oma kunstnikust sõbra ja naabri Iris Ash'iga tööd tegema tulnud. Iris nimelt annab siin asuvas Cévenol'i koolituskeskuse kursust ning Melissa on otsustanud tutvuda lähemalt kohaliku ajalooga, mis tähendab peamiselt tutvumist kamisaaride ehk kohaliku vastupanuliikumisega. Irisel paistab olevat lisaks nõrkus keskuse juhataja, stiilse prantsuse härrasmehe Philippe Bonard'i vastu.

Asjalood kisuvad aga kiirelt tõsiseks, sest leitakse ühe õppetöös osalenud noormehe surnukeha. Ehkki politsei jõuab pärast asjaoludega tutvumist seisukohale, et tegu oli õnnetusjuhtumiga, ei paista kõik korras olevat. Pinged kasvavad õpilaste seltskonnas nii mõnede sõprade vahel (näiteks inglannad Dora ja Rose) kui ka keskuse abijuhataja Alain Gebrec'i ning keskuses prantsuse keelt õppiva sakslase Dieter Erdle vahel. Viimane on ka Dora ning Rose'i vaheliste lahkhelide põhjuseks kuivõrd tundub, et ta kavatseb varaka Rose'i pimedat kiindumust enda vastu kurjasti ära kasutada. 

Melissa ei plaani uurimisse sekkuda, ent ikka ja jälle sattub ta olukordadesse, kus ta sündmuste tagamaadest rohkem aimu saab. Ka kohalik politseiinspektor Hassan on tema suhtes väga postiivselt meelestatud, ning Melissa avastab end ühel hetkel ikkagi uurimuse keskpunktist, kaalumas poolt- ja vastuargumente pea kõikide kursuslaste suhtes, kellel õõvastavate sündmustega võiks oma seosed olla.

Järjekordne õdus krimijutt, kus võib raamatut lugedes nautida hubaseid restoraniõhtuid, vestlusi ning ümbritsevaid meeleolusid ning põgusaid vaateid keerukatesse minevikusündmustesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar