esmaspäev, 20. veebruar 2023

Surm Hazel House'is * Betty Rowlands

 

Lugesin 13.-23. detsembril 2022

Autori järgi valitud raamatus ootas peategelasena ees mitte varasemast tuttav krimikirjanik Melissa Craig vaid politseis kriminalistina töötav Sukey Reynolds. Kuid Sukey tundus lõppeks isegi reaalsemana, küllap oma elu-olu tõttu: lahutatud naine, koos just täiskasvanuikka jõudva pojaga. Kuigi ameti poolest peamiselt politseile kuriteojuhtumitest fotosid tegev, on Sukey ka väga tähelepanelik ning avastab juhtumites tihtipeale asju, mis teistel kahe silma vahele on jäänud. Muidugi mõista on tal sarnaselt Melissa Craigiga oskus sattuda olukordadesse, mis kuritöid mingi uue nurga alt avavad ja paraku võivad seega naise enda elu ohustada...

Sukey on jäänud koos poeg Fergusega üksinda kui abikaasa Paul nad ligi 6 aastat varem maha jättis ning naine oli sunnitud karjäärist politseis loobuma, et Ferguse eest hoolitseda. Nüüd on poeg peaaegu 16-aastane ning äkitselt täiskasvanuks saamas. Õnneks on ta üpris iseseisev, viisakas ja tähelepanelik, mis Sukey'le tõsist rõõmu teeb. Muret teeb uudne seis, kus pojale on tekkinud tüdruksõber ning Sukey ei oska uuele olukorrale kuidagi läheneda. Naine ise on taaskohtunud kallimaga, kellega ta enne abiellumist suhtles, kes juhtumisi on Sukey ülemus, inspektor Jim Castle. Kuigi Sukey ja Jim'i vahel on ilmselgelt tõmme, on naine endiselt mõjutatud tunnetest, mis teda tabasid pärast abielu lagunemist Pauliga.

Selles juhtumis teab ja näeb lugeja politseiuurijatest algusest peale palju enamat kuid siiski mitte kõike.  Kohtume äri- ja naistemehe Hugo Bayliss'iga, kel näib olevat must minevik ning samuti töömehe Terry Hollandiga, keda püütakse mässida mõrva, millega ta seotud pole. Nimelt leitakse tapetuna rikka ärimehe Arthur Chanti noor abikaasa Lorraine Chant, ja Terry Hollandi ebaõnneks on ta käinud Chantide majas tellimustöid tegemas, näiteks paigaldamas töötoa põrandasse seifi, mis pärast Lorraine'i tapmist tühjana leitakse... Kuid küsimusi tekitab samuti kohe raamatu alguses kirjeldatud kuritöö, milles ühe osalisena mõistetakse süüdi ka eelmainitud Terry Holland.

Järjekordne põnev ja tempokas uurimine ning kirjeldused mis avavad parajal määral raamatu tegelasi. Betty Rowlands'i kirjeldustes saavad nii kurikaelad kui ka politseitöötajad oma mõttemaailmaga tuttavamaks ning tänu sellele tundub erinevatele osapooltele kaasaelamine väga loomulik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar