teisipäev, 13. detsember 2022

Mõrv Viirpuu Villas * Betty Rowlands

 

Lugesin 4.-6. dets 2022

Autor, keda kutsutakse "the queen of cozy crime" on kirjutanud Melissa Craigi raamatuid 12 tükki, minul siis käsil alles teine neist... Tervet pikka teoste nimekirja saab lugeda näiteks Wikipediast. Väikest segadust tekitab kindlasti see, et uued väljaanded on uute nimedega - ehk siis praegune lugu olekski esimene Melissa Craig'i sarjast, algse nimega "A Little Gentle Sleuthing", ilmunud aastal 1990. Praegune inglisekeelne pealkiri "Murder at Hawthorne Cottage" ilmus aastal 2018.  Kõikidele hilistele alustajatele võiks olla lohutuseks teadmine, et Rowlands alustas tõsist kirjatööd alles 1970ndate lõpus (tema sünniaasta on 1923!) ning pälvis kirjutamise eest auhinna Sunday Express / Veuve Clicquot Crime Short Story of the Year aastal 1988! Tema viimane teos ilmus aastal 2014, mil kirjanik oli 90-aastane.

Raamatu peategelane Melissa Craig on krimikirjanik, kes on just saanud majaomanikuks ning kolinud Londonist ära, väikesesse (väljamõeldud) kohakesse. Üsna kiiresti tutvub ta oma naabriga ning mitmete külaelanikega ning saab kaasa kistud kohalike sündmuste keerisesse, mis osutuvad märksa põnevamaks kui oleks võinud oodata. Melissa avastab endas kindlameelsust ja tarmukust, mis kippus kaduma Londonis, kus teda hakkas lämmatama tema  meestuttava Audrey hoolitsus. Kui Melissa naaber Iris leiab metsast surnukeha, püüab kohalik ajakirjanik Bruce kõigest väest kaasata Melissat asjalugude uurimisse.

Üsna pea ongi Melissa lausa ülepeakaela sündmustes, mis võtavad järjest tõsisema pöörde. Kadunud tüdruk, õnnetusse sattunud mees, kirikuõpetaja, kellel on oma saladused, ka Melissa naabril Irisel on külgi, mis teda hoopis teisest kandist avavad. Raamat, mida Melissa parajasti kirjutab ning tegelik elu ei pruugi üksteisest sugugi nii kaugel olla kui arvata võiks...  



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar