pühapäev, 7. august 2022

Väike nurgapood 4 * Talv * Nicola May

 

Lugesin 9. - 10. mai 2022

Rosa on 4-kuuse poja Pisi-Nediga kodune - tema nurgapood on nüüd sõbranna Titch'i hoole all ning endanimeline kohvik poolvenna Nate'i pidada. Rosa ise on võtnud ette heategevusprojekti oma vanavanaisa mälestuseks, kes talle Cockleberry Bays asuva nurgapoe pärandas. Lastekodulapsena oskab noor naine hästi hinnata neid häid üllatusi, mida elu talle on toonud ning soovib aidata ka teisi.

Kuna Rosa abikaasa Josh Smith on parajasti tööreisil New Yorgis, otsib ta võimalust Pisi-Ned lastehoidu saada, et veidi vabamalt oma asju ajada. Oma ema Mary käest saab ta teada, et tema bioloogiline isa Christopher Webb kavatseb kolida Cockleberry Bay'sse, kus ta võtaks üle Bailey matusebüroo. 

Raamatu stiil on endiselt omamoodi, sisaldades siin-seal natuke n.ö ebatsensuursemaid väljendeid ja mahlakat kõnepruuki ning eks see stiil väljendub ka tegelaste käitumises. Siin on piisavalt põnevust, veidi petmist ja ootamatusi ja lõpuks ka parajalt uusi kohtumisi ning rõõmsaid lõpplahendusi. Ei oska arvata, kas seda lugu oleks väga keeruline lugeda ilma eelnevate raamatuteta, aga mulle tundub küll, et siis võiks tegelaskujud jääda veidi poolikuks. Nii et soovitaks küll enne selle loo kallale asumist ka esimesed kolm sarja raamatut ette võtta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar