teisipäev, 9. august 2022

Peegeldused * Marcia Willett

 

Lugesin 4.-7. august 2022

Mõnusalt loetav raamat, kus paari kuu jooksul põimuvad uutmoodi kokku varem üksteisele võõraste inimeste elud, saades uue suuna. Siin ei ole kõige tähtsamaks liiniks noorte armastuslugu vaid mitmed lood, mille juured ulatuvad kaugele minevikku.

Cara on naine, kes pärast abikaasa Philipi surma on lahkunud Londonist ning otsib endale uut kodu oma venna Maxi elukoha lähedalt. Carat ja Philipit sidusid mitmed saladused ning pärast mehe ootamatut surma tunneb naine end väga kaitsetuna, ehkki tema vend Max on samuti oma õel alati silma peal hoidnud. Cara ja Max'i peres olid ema-isa suhted keerulised ning tüdrukul oli seetõttu raske lapsepõlv. Kahjuks ei suhtu Max'i abikaasa Judith Carasse kuigi soosivalt ning üleüldse on ta teiste suhtes üsna võimukas.

Cara tee ristub Cosmo omaga, kes on saabunud samasse linnakesse, et hoida sõbra vanemate maja ning koera. Cosmo omakorda tutvub kohaliku noore naise Amy'ga ning nad armuvad ülepeakaela. Kuid Caras äratab Cosmo peaaegu silmapilkselt vastakaid tundeid, meenutades talle noorpõlvearmastust Giovannit ehk Joe'd. 

Veel leiab lugeja loost Amy isa Jacki, Max'i kasupoja Sam'i ning tema pereringi kuuluvad Fliss'i ning Hal'i ja teised, samuti Cosmo lähedase sõbra Alistair'i ehk Al'i ning Amy lähedase sõbranna Charley. Kõik armastuslood pole kahjuks rõõmsa lõpuga, ent on hea kui inimesed ei pea elama oma minevikuvarjude koorma all. Raamat on lihtsasti loetav, mitte liiga magus ning parajalt kaasaelamist ja -mõtlemist pakkuv.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar