teisipäev, 4. jaanuar 2022

Vabandust, aga mis asja?! * Ene Sepp

Lugesin 4. jaanuaril 2022

Sarnaselt mitmete teiste noorteraamatutega on siin vaatluse all koolikiusamine. Alguse saab see ehk millestki, mis isegi tänapäeval veel on paljudele tabu - Jane vanemad, kes on mõnda aega varem lahutanud, ent saavad omavahel hästi läbi, avaldavad talle uudise. Täpsemalt Jane ema, kes teatab, et ta on kohtunud uue kaaslasega, kes kannab nime Silvia...

Esialgu pöördub tüdruku maailm pahupidi, sest kõik, mida ta on oma pere kohta teadnud, tundub äkitselt väga vale ning talle näib, nagu ta poleks oma ema kunagi päriselt tundnudki. Tasapisi, kui tüdruk on suutnud hakata mingil määral ema mõistma ning leppima uue tõelisusega, pöördub aga olukord omakorda koolis väga kehvaks.

Järgi mõeldes tundub, et noortel ja lastel pole vahel kiusamiseks muud vaja kui kasvõi ükskõik kui tühist ettekäänet - midagi sellist, mille poolest keegi ülejäänutest erineb. Rääkimata siis millestki, mis teravatele keeltele tõsiselt kõneainet pakub... Õnneks jäävad ka kõige hullematel hetkedel Jane kõrvale tema sõbrad, kes püüavad koos tüdrukuga välja nuputada, kuidas ta võiks sellest olukorrast pääseda. Hästi kirjutatud ja ladus lugu, mis kahjuks tundub ka väga usutav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar