laupäev, 15. jaanuar 2022

Sorts * nr 5 * Michael Scott

 

Lugesin 5.-6. detsember 2021

Seekordne lugemine tõestas järjekordselt, et seda sarja peaks pigem väikeste pausidega lugema. Tihedas tempos uute tegelaste ning loos uute käänakute ilmumine vahel siiski kuidagi... ärritab. Autor laseb kavalasti rohkem näha ühe kaksiku sees toimuvat, samas kui teise puhul jääb pigem lahtiseks küsimus, mis teda lõpuks kõige rohkem mõjutab.

Sündmustikku või tegelasi pole vist eriti mõtet lahti seletadagi, sest kes on lugenud raamatu esimest osa, võib aimata, et ta kohtub siin endiselt kaksikute Josh ja Sophie Newman'iga ning abielupaari Nicholas ja Perenelle Flamel'iga, kes üheskoos või eraldi liiguvad ühe sihi suunas, mis pole midagi vähemat kui maailma päästmine.

Sündmused on põnevad ning siinkohal oleks ilmselt kõige lihtsam jällegi loetleda nimesid, kes selles raamatus ette tulevad, mitte niivõrd kõiki sündmusi. Aga paraku jõudsin ma raamatu enne käest ära anda kui nimekirja koostatud sain. Endiselt on tegelaste hulgas suures koguses neid, kelle nimed on ajaloost või mütoloogiast väga tuntud ning siin jätkub tagaajamist ja põnevust viimaste lehekülgedeni välja.

Aga midagi pole teha, mõned asjad lõpuks siiski teevad pahaseks ka. Kui ei meeldi see lõputu kuulsate nimede juurdevool ning "kokkusattumused", või milleks iganes neid nimetada, siis saate raamatu lõpus samamoodi pahaseks nagu mina... No nii ikka päris ei saa, tõepoolest. Või siis ikkagi saab?!...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar