esmaspäev, 31. jaanuar 2022

Pärliõde * Lucinda Riley

 

Lugesin 29. detsember 2021 - 18. jaanuar 2022


Sarja "Seitse õde" järjekordse osa peategelaseks on neljas õde CeCe ehk Celaeno, kes seni on olnud lahutamatu kolmandast õest Star'ist. Kuus õde on veetnud oma lapsepõlve Atlantiseks kutsutud järveäärses kodus Shveitsis, kasvanud noorteks naisteks ning asunud oma elu ehitama. Nende südamlik kuid salapärane kasuisa Pa Salt sureb üsna ootamatult, jättes noortele naistele vihjed nende päritolu kohta, juhuks kui tütred soovivad lahendada mõistatuse oma päritolu kohta. Vanemad õed ongi juba sellele teele asunud ning saanud selgust oma juurte asjus.

Kuigi CeCe on alati tundnud end vajaliku kaaslasena vaiksele õele Star'ile, on nende omavaheline suhe nüüd muutunud ning see sunnib ka CeCe'd otsima selgust enda ellu. Ehkki kaugemaks sihtkohaks on naise jaoks Pa Salt'i vihjete tõttu Austraalia, otsustab ta enne sõita Taimaale, kus ta on ka varem puhkust veetnud ning end koduselt tundnud. Selgub ka, et talle vihjeks jäetud Kitty Mercer'i kohta on ilmunud raamat, mille abil CeCe saab teada enam kui 100 aastat varem toimunud sündmuste kohta. Just siis sõidab reverendi tütar Katherine McBride Austraaliasse, olles saatjaks sinna oma õe perele külla minevale daamile nimega Florence Mc Crombie. Austraaliasse jääb ta siiski kauemakski, sest Mercer'i perekonna noore põlvkonna esindajad - kaksikud Drummond ja Andrew - osutavad mõlemad talle tähelepanu ning tütarlaps peab tegema kaksikute vahel raske valiku.

Kat'i ning Mercerite perekonna lugu pole lihtne, sest nii Austraalia metsik loodus kui ka pärlitööstuse eripärad nõuavad inimestelt palju, rääkimata valgete rassi ülemvõimust, mis muudab teiste rahvuste ning aborigeenide võimalused üsnagi olematuteks. 

CeCe enese ja juurte leidmise lugu on sama muinasjutuline kui teiste õdede oma, nii et kellele varasemad sarja raamatud meeldisid, neile ei valmista ka see osa pettumust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar