pühapäev, 3. oktoober 2021

Saladuste suvi * Nikola Scott

Lugesin 30. september - 1. oktoober 2021

Kaas on ju ilus, aga äravahetamiseni sarnane mõne teisega. Raamatut iseloomustaks minu arvates midagi teistsugust. Isegi pealkiri on ehk liiga kerge raamatu sisu jaoks. Ebaaus on minust viriseda, et juba on veidike ära tüüdanud kirjutusstiil, kus pendeldatakse mitme erineva perioodi vahel. Aga selle autori raamatuid pole ma varem lugenudki, nii et see poleks tõesti õiglane. 

Mulle väga meeldib autori loomulik, ladus ja ilus kirjutamisstiil, mis pole ülepaisutatud, ilutsev ega kunstlik. Kahtlemata aitab sellele kaasa alati ka hea tõlk - selle raamatu tõlkija on Tiiu Loog. 

Summerhillis elavad kaks õde, Madeleine ehk Maddie ja Georgiana ehk Georgie või ka Gigi. Maddie on imehea käega kunstnik, Georgie aga oskab luua kauneid tekste ning nii sünnib õdede sulest mitmeid raamatuid. Sõjaeelsel äreval ajal reisib Georgiana Euroopas, tuues tagasi tulles kaasa sõprade seltskonna, kuhu kuulub ka tema kallim Victor. Mees tundub alguses Maddiele väga sümpaatne, ent juba lühikese aja jooksul hakkab tüdruk kahtlema, kas kõik ikka on nii lihtne nagu väljastpoolt paistab.

Raamatu tänapäevase liini peategelane on fotograaf Chloe, kes puutub Maddiega kokku kui tal palutakse teha temast uus portree peatselt valmiva raamatu jaoks. Chloe elus on tähtsal kohal tema abikaasa Aidan, kes tundub teda jäägitult jumaldavat. Kuid tundub, et see suhe võtab järjest ähvardavamaid ja piiravamaid mõõtmeid kui Aidan keelab Chloel iseseisvalt asju ette võtta ning vaatab halvasti ka Chloe suhtele venna Dannyga, kelle tervis on keerulise ja parandamatu haiguse tõttu järjest halvenemas.

Chloe ja Madeleine'i sõprus ja omavaheline usaldus areneb üllatuslikult ja kiiresti kui nad avastavad oma elukäigus mitmeid ühendavaid lülisid, samuti on Chloe Madeleine'i ja tema õe Georgiana raamatute suur fänn. Ehk on see lugu heaks julgustuseks neile, kes peavad mõne raske otsuse tegema. Siin oli nende kahe tegelase kohtumine kindlasti tõukavaks jõuks, mis aitas ühel neist avada oma silmad, näha oma elu uues valguses ning valida uus, turvalisem ja elurõõmsam rada. Ning teisest küljest sai teine peategelane ilmselt lõpuks kogeda veidi rohkem rõõmu ning mineviku varjudest vabanemist, jagades keerulist ja traagilist lugu, mis temaga terve elu kaasas oli käinud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar