teisipäev, 26. oktoober 2021

Ripporg * Peter Robinson *14

 

Loetud 21.-23. oktoober 2021

Inspektor Banks saab telefonikõne, et Swainshead'is on leitud surnukeha. Tema ülemus Gristhorpe'i räägib talle, et veidi rohkem kui viis aastat varem on samast külast leitud veel üks mõrvatu, kelleks oli Londonist pärinev eradetektiiv Raymond Addison. Kuid praegust ohvrit on koheselt keeruline tuvastada, kuivõrd surnukeha paikneb raskesti ligipääsetavas kohas ning lisaks on mõrvar muutnud tapetu näo täiesti äratundmatuks.

Banks'ile tundub, et külakese elanikud ei soovi asjast kõneleda ning uurimus edeneb üsnagi aeglaselt. Siiski tundub, et mõrvad on mingil kummalisel viisil omavahel seotud ning et paljud külaelanikud ei avalda oma kahtlustusi või informatsiooni.

Banks on väga sümpaatne tegelane ning ka teised uurimusse kaasatud jõud saavad lugejale omaseks. Tükk aega võib kuluda, enne kui saabuvad vihjed sündmustiku ajalise raami kohta ning siis loksuvad mõned asjad veidi paremini paika. Nimelt pole veel mobiiltelefonide ning netiotsingute aeg, tuleb teha tõsist tööd ja näha vaeva, et huvipakkuvaid kohti ja inimesi sõna otseses mõttes läbi kammida. Neid tegelasi, kes selle sündmustiku lõime loovad, on tõesti mitut masti ja mitte alati meeldivat.

Igal juhul on inspektor Banksi tegutsemine õõvastavatest kuritegutest hoolimata nii nauditav, et raamatu lõpu lähenedes oleks tahtnud veel veidi venitada, et saaks pikemalt keset sündmuste arengut olla. Paraku raamatu lõpp venitamist ei soosi ning minu jaoks jääbki lugu kergelt nagu õhku rippuma ning sooviks sealt jupikese edasi lugeda. Kuigi jätk on iseenesest juba aimatav... eks lugeja soovib teinekord lihtsalt veel midagi, mis otsad veidi rohkem kokku tõmbaks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar