pühapäev, 12. märts 2023

Sinu kõrval * Kasie West

 

Lugesin 7.-9. jaanuar 2023

Ega need kaanekujundajad vist raamatuid tõesti läbi ei loe... Aga noh, samas on kaas ju kena ning küllap kutsub lugema, lihtsalt mingit seost sel raamatu endaga pole. See, et peategelane jääb kogemata kombel raamatukokku pikaks nädalavahetuseks kinni, ei õigusta talle kolme raamatu ja prillide ettesättimist... 

Autumn sattub mitmeks päevaks raamatukokku "vangi", kuna just sel hetkel kui ta enne lahkumist kiirelt tualetti jookseb, pannakse raamatukogu lukku ning kõik sõbrad arvavad ekslikult, et ta on mõne teise seltskonnaga lahkunud. Noored lähevad metsaonni, selles seltskonnas viibib ka Autumn'i unistuste poiss-sõber Jeff, kellega tal just asjad kenasti susisema on hakanud. Ühel hetkel Jeff siiski märkab, et tüdrukut pole teiste hulgas ning läheb teda omaette otsima, ehkki alanud on ohtlik lumetorm.

Kuid selgub, et Autumn polegi raamatukogus üksinda - sinna on end ära peitnud tema eraklik koolikaaslane Dax, kelle kohta tüdruk teab, et ta on varem seadusega pahuksis olnud. Noormehe kinnisest olekust hoolimata areneb nende vahele midagi enamat kui lihtsalt sunnitud suhtlemine ning nad saavad üksteisest paari päevaga palju rohkem teada kui nii mõnigi teine lähedane sõber. Tõtt öelda Dax'il neid ilmselt eriti polegi kuid Autumn leiab poisi karusest käitumisest vaatamata temas ka palju hoolivust kui nad kahekesi, vähese toidumoonaga ning temperatuurilt jahedaks sätitud raamatukoguruumides aega veedavad. Daxist on ka abi kui ta teada saab, et Autumn'il on tihti raskusi paanikahoogudega, mida ta on seni edukalt oma klassikaaslaste eest varjanud.

Loos toimub päris dramaatilisi pöördeid ning Autumn peab lõpuks otsustama, mida kõige tähtsamaks pidada - kas ennast, oma tundeid-mõtteid ja vajadusi, või seda, et oma sõprade ootustega kooskõlas olla. Sujuvalt ja hästi kirjutatud lugu, lihtne lugeda. Võib-olla on ärevuse teemast suhteliselt kergelt üle libisetud, ent teisalt ei jää siis lugu liiga ühte punkti toppama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar