kolmapäev, 1. märts 2023

Murelind * Fjällbacka nr 4 * Camilla Läckberg

 

Lugesin kuni 2.-19. jaanuar 2023

Seekord ei õnnestunud raamatut nii kiirelt "neelata" kui tavaliselt ning võib-olla just seetõttu tundus lugu realistlikum, ehkki kokkuvõttes võib öelda, et on tegu just sellise asjade käiguga, kus tundub olevat liiga uskumatuid kokkusattumusi. Mingil hetkel hakkas ka endal kuklas vaikselt teatud kahtlus kummitama ning see osutus ühtlasi loo lahenduseks.

Tanumshedesse jõuab võtteseltskond, et filmida uut osa tõsieluseriaalist seekordse nimega "Fucking Tanum". Sarjas osalejad tunduvad ühest küljest kõike muud kui tavalised, ent samas on nad oma murede-rõõmudega just paljude televaatajate sarnased. Igal juhul tekitab nende saabumine ning võimalus ka ise kaamerate vaatevälja sattuda elevust kohalike sarja jälgijate hulgas. 

Politseijaoskonnas on olnud rahulik, ent see saab lõpu kui selgub, et näiliselt joobes juhtimise tõttu surmaga lõppenud ühepoolne liiklusõnnetus on hoopistükkis ettekavatsetud mõrv, millele ei leidu mingit loogilist seletust. Kui järgneb ühe seriaalis osalenu surmajuhtum, leiavad Patrick Hedström ning tema töökaaslased end äkitselt ülepeakaela töösse uppumas. Kuigi jaoskonda on saabunud juurde uus töötaja Hanna, liigub uurimine esialgu siiski Patricku meelest aeglaselt ning puudu on juhtlõngadest, mis aitaks uurimist edasi viia. 

Nagu sellest veel vähe oleks, on jõudsalt lähenemas ka Patricku ja Erica pulmapäev ning Erica on samas tõsiselt mures oma noorema õe Anna pärast, kelle abielu jõhkra Lucasega katastroofiliselt lõppes. Õnneks hakkavad kõik asjad mingis suunas tasapisi hargnema - tihtipeale on siin abiks uurijate hea vaist ning järelejätmatu süvenemine, mis viib väikeste kuid oluliste tähelepanekuteni. Lugejat ootab ees põnev vaade uurimisse ja Tanumshede ellu. Isegi Patricku ülemus Mellberg on õnnelik, sest on leidnud endale kütkestava kaaslanna... Kuid mõnikord näivad asjad välja liiga head, et tõeks osutuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar