laupäev, 19. oktoober 2024

Viirastusväljad * Ruth Galloway 7 * Elly Griffiths

 

Lugesin 9.-12. august 2024

Ruth Galloway elab koos ma tütre Kate'iga ikka üksikus kohas ning tegeleb arheoloogiaga. Kate hakkab just koolis käima ning ta teab, et tema isaks on politseiinspektor Nelson. Õnneks ei vaeva Kate oma pead sellega, miks tema vanemad koos ei ela. 

Kuid Ruth ja Nelson puutuvad paratamatult pidevalt kokku kui jälle mõni huvitav sündmus kohtuarheoloogi abi nõuab. Nimelt satub uusarenduse jaoks maad tasandav kopajuht vanale sõjalennukile, mille juhikabiinis istub endiselt piloot. Ruth leiab kiirel ülevaatusel peagi, et mees pole paraku surnud sugugi õnnetul maandumisel vaid teda on tulistatud, otse otsaette. DNA-analüüs näitab, et tegu on Frederick Blackstockiga - kohaliku aadlipere liikmega, kes küll nooruses kodumaalt lahkus ent siis sõjaajal lendurina uuesti kodukanti sattus. Kuidas aga sai tema surnukeha põllul asuvasse lennukisse kui perele oli teatatud, et ta sai sõjas surma kusagil mere kohal?

Ruth kistakse jälle kord sündmuste keerisesse, sest ameerika filmitegijad soovivad kutsuda Ameerikast kohale Frederick'i tütre Nell'i ning Blackstock'ide perest filmi vändata.  Selleks vajavad nad ka intervjuud pädevalt arheoloogilt. Kahtlaseid asjaolusid nad intervjuusse ei soovi, seega peab Ruth üht-teist rääkimata jätma, kuid kas juhtum ikka on nii lihtne ja must-valge, või on Blackstock'ide perel midagi varjata? Ruth ootab põnevusega kohtumist ka telemeeskonnaga saabuva Frank'iga, kes talle ühelt varasemalt saatesalvestuselt tuttav ja sümpaatne on...

Kuigi temaatika keerleb, nagu ikka selles sarjas, leitud surnukehade ümber, on siin tavapäraselt suurepärane huumor ning põnev inimsuhete virrvarr. Lihtne on kaasa elada sümpaatsetele tegelaskujudele, kellest igaühel on omamoodi vaade toimuvale.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar