laupäev, 26. november 2022

Sõbrad, armukesed, shokolaad * Isabel Dalhousie juhtum * Alexander McCall Smith

 

Lugesin 6. - 11. juuli 2022

Raamatu kodune ja hubane stiil paneb soovima, et teos niipea otsa ei saakski kuid ikkagi saabub lõpp kuidagi ootamatult ruttu. Nendele, kes on lugenud autori teisi teoseid, on arvatavasti silma jäänud, et neis lugudes pole üüratut vägivalda ning mõnikord asjad lihtsalt juhtuvad, kas õnnetu juhuse läbi, poolkogemata... ja eks mõned asjad jäävad ka saladuseks.


Ärksa peategelase Isabeli pidevalt jooksev mõttelõng kannab teda läbi sündmuste, mis panevad naise alatihti kogu maailma asjade, põhjuste, sündmuste - ühesõnaga kõige võimaliku ja võimatu üle juurdlema. Ning vahel nõuab elu lisaks mõtlemisele ka tegutsemist, sest Isabel tunneb, et tal on kohustus midagi ette võtta, mitte lihtsalt pealtvaatajaks jääda. Tihtipeale on talle nii arutlustes kui ka tegutsemises abiks otsekohene majapidajanna Grace ning tema vennatütre Cat'i kunagine kaaslane Jamie, kellesse Isabel vanusevahest hoolimata isegi armunud on.


Selles raamatus kohtub Isabel Ian'iga, kellele on siirdatud ühe noormehe süda. Kui pärast operatsiooni hakkab Ian talle tundmatust mehest nägemusi nägema ning tundma samaaegselt ängistavat valu, tunneb ta vajadust sellest kellegagi rääkida. Juhuslikult satub ta Cat'i poekeses kokku Isabeliga ning meeldiv vestlus viib nad peatselt tõsisemate teemadeni. Kes oli see saladuslik noormees, kelle süda nüüd tuksub Ian'i sees ning miks näeb ta nüüd ähvardavaid nägemusi. Isabel tunneb, et kuna nägemused ähvardavad nurjata mehe tervenemise, tuleks tal Ian'it aidata ning uurida välja nii palju kui võimalik tema südamedoonori kohta. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar