kolmapäev, 25. mai 2022

LEND * Septimus Heap, 2. osa * Angie Sage

 

Lugesin 14.-16. aprill 2022

Septimus Heap - seitsmenda poja seitsmes poeg, kes on oma perekonna jälle leidnud, veedab nüüd suurema osa aega erilise võluri Marcia Overstrandi õpilasena. See tähendab, et peamiselt elab ta Võluritornis, ent kohtub siiski sageli oma (kasu)õe, printsess Jennaga. Kuid valitsevast rahust hoolimata tundub, et kõik asjad pole päris korras - Marcia Overstrandi järel liigub tume vari, mis järjest suureneb ning ühel päeval tuhiseb läbi linnakese tume ratsanik. Septimusel ja Jennal õnnestub teda kohata, ent selgub et see polnudki kuigi õnnelik kohtumine, hoolimata sellest, et tegu on noorte vanema venna Simoniga.

Ees ootab mitmeid seiklusi, mis nõuavad noortelt vaprust toimetulekuks ebatavalistes kohtades ning kohtumistel hirmsate olenditega. Aga õnneks ei puudu ka ootamatud üllatused ning  veidike õnne. Koos Septimuse ja Nickoga liitub seiklejatega Hunt-poiss ning jälle ilmub välja rott Stanley. Ja muidugi kohtume uuesti Rabarullega ning Heap'ide tädi, valge nõia Zelda Heap'iga, kes elab Marrami rabas, kus ta on (varem iidvanasse templisse peidetud) nõidusliku lohepaadi valvur.

Väike tegelaste loetelu aitab meenutada, millest selles osas juttu oli: professor Weasal van Klampff ja tema majapidajanna Una Brakket, Silas Heapi isa Benjamin(?), Paadiehitaja Jannit Maarten, Väravavaht Gringe ning tema abikaasa ning lapsed Lucy ja Rupert, hõõgtõugud, maaussid, hobune nimega Kõu, jäljepall Nuhkur, Merrin Meredith (kes enne oli tuntud Septimus Heapina) ning tema endine isand, surnumanaja DomDaniel, lohe Tulekeel ning õpipoiss Mardikas, kes on Septimus Heap'i hea sõber.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar