kolmapäev, 6. aprill 2022

Tormiõde * Lucinda Riley

 

Lugesin 11.- 13.  detsember 2021

Teine raamat sarjast, mis räägib seitsmest d'Aplièse'i õest, kes on üles kasvanud Shveitsis, Genfi järve ääres paiknevas suurejoonelises kodus, mida nad kutsuvad Atlantiseks. Üksteisest põhjalikult erinevad õed on perekonnaks koondunud mehe ümber, keda nad kutsuvad Pa Salt'iks ning kes on nad lapsendanud maailma erinevaist paigust.

Pa Salt'i surm tuleb kõigile suure üllatusena ning õed kogunevad lapsepõlvekodusse uuesti kokku. Seal saavad nad igaüks Pa Salt'i poolt jäetud kirja, koordinaadid ning mõttetera, mis annavad neile võimaluse otsida soovi korral üles oma juured. Ally on tänu kasuisa toetusele tegelenud lapsest saadik purjetamisega, millest on ühtlasi saanud ka tema amet. Samas on ta ka väga musikaalne ning õppinud nooremana heal tasemel flöödimängu. Pa Salti jäetud vihjed näitavad, et tema juured võivad olla päris otseselt seotud Norra lauljatari Anna Landvik'iga.

Kui Ally elus toimuvad järjestikku murrangulised ja tõsised sündmused, avaneb tema ees samaaegselt võimalus tutvuda minevikuga. Pa Salt'i jäetud vihjete hulgas on viide vanale raamatule, mis kirjeldab muusikute Anna ja Jens Halvorsen'i armastuslugu. Haarav raamat viib Ally Norrasse nende jälgi ning oma juuri otsima. Samavõrra nagu on rõõmu ja traagikat noore naise elus, on seda ka Halvorseni perekonna loos. Kuid kuidas ja kas Ally on selle perega seotud?

Ei saa jätta märkimata, et kujundajad vist kuigi sageli raamatuid, vähemalt mitte eriti tähelepanelikult, läbi ei loe... Minu arvates peaks Ally olema tänu oma juurtele punakate ning lokkis juustega, kaanepilt aga näitab meile kedagi teist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar