pühapäev, 20. märts 2022

Väike nurgapood. Kingitus * Nicola May

 

Lugesin 8.-9. veebruar 2022

Sarja kolmas raamat leiab peategelase Rosa üsnagi õnnelikuna. Tema elu on rohkem paika loksunud ning koos abikaasa Joshiga mõtlevad nad pisipere peale. Kuidagi aga kisutakse avaliku tähelepanu ette Rosa vanavanemate nõue, et Väike Nurgapood, millest on saanud edukas lemmikloomatarvete pood, ei ole müügiks. Rosal tuleb see, kui on käes õige aeg, kellelegi edasi kinkida. Nüüd tundub õige aeg saabuvat, sest lisaks poele on Rosal kahe peale koos Saraga rannas kohvik, mis samuti tema aega mõnusasti sisustab.

Rosa elu on olnud raske - lastekodulapsena oli tal raske õppida usaldama, et kõik võibki hästi olla. Väikeses Cockleberry Bays saadud pärandus tõi ta tagasi perekonna juurde, kellest ta oli halbade kokkusattumuste tõttu eemale kistud. Kuigi vanavanaema Queenie on nüüd lahkunud, oli Rosal võimalus temaga kohtuda ning samuti on Rosal alles ema, selgeltnägijavõimetega Mary. "Ütle oma saladus tuulele, aga ära süüdista teda, et ta räägib seda puudele", ütleb ta Rosale, ilma et naine mõistaks, mida ta ema sellega öelda tahtis.

Rosa on Cockleberry Bay's tõeliselt sisse elanud - siin on tal parim sõbranna Titch, oma väikese lapse ning tulevase abikaasaga, samuti südamlik armastajapaar Raffaele ja Jacob, kes peavad suurepärast restorani ning omavad kodus lemmikutena parajat koerakarja. Heaks sõbraks on Rosale ka loomaarst Vicky. Ainult Ship'i -nimelise pubi omaniku Sheilaga ei ole Rosal häid suhteid, sest enda teadmata ongi ta ise põhjuseks, mis poeg, naistemehest Lucas Cockleberry Bayst lahkus. Rosal oli temaga lühikene afäär ning enda teadmata jättis ta Luke'ile sügava mulje. Jällegi ütleb Mary targalt: "Sidemed, mis on sõlmitud kurbuses, on tugevamad kui rõõmus ja naudingus tehtud sõlmed." Ka vanavanaema Queenie oli võimetega ning mõeldes ühele keerulisele olukorrale ning sellele, kas ta peaks sellest rääkima, meenuvad Rosale tema sõnad: "Vahel tuleb elus ette, et sa ei tea, mida teha: ära tee midagi, ära ütle midagi ja vastus tuleb ise. Sa oled õnnistatud."

Filmina tõuseks raamatu sündmused kindlasti erksamalt esile kuid lugedes on tunda sellist õdusat olekut, et tundub iseenesestmõistetavana, et kõik segadused ja äpardused laabuvad varem või hiljem kenasti. Mugav lugemine, veidikese draama ja põnevusega.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar