kolmapäev, 2. märts 2022

Kuuõde * Lucinda Riley

 

Lugesin 18. jaanuar - 2. märts 2022

Sarja eelmise raamatu lõpus tutvustab autor väikese lõiguga juba järgmise raamatu peategelast - niisiis sai lugeja Tiggy'ga kohtuda juba neljandale õe ehk Ce-Ce loole pühendatud raamatus "Pärliõde". Tiggy, kelle ametlik eesnimi on Taygete, on pühendanud oma elu loomade eest hoolitsemisele ning kohtub südamekirurgi ning mõisaomaniku Charlie Kinnaird'iga, kes soovib teda tööle võtta. 

Viimaseid sarja raamatuid lugedes on järjesti tihemini kordunud sõna Plejaadid - tähtede kogum, millest on inspireeritud õdede nimed. Taipasin seda nime oma peas keerelda lastes, et õdede perekonnanimi d'Aplièse moodustab ümbertõstetud tähtedega kenasti sõna "Pleiades", mis ongi Plejaadide prantsusekeelne vaste.

Tiggy sõidabki karmiilmelisse kuid ilusasse Kinnaird'i mõisa ning alustab metskasside kodustamisega. Mõisaomanik Charlie on talle juba esmakohtumisest alates väga sümpaatne, ent mees on abielus modelli välimuse ja külma olekuga Ulrika'ga. Seevastu paari tütar Zara on sõbralik 16-aastane neiu, kes igatseb võimalikult kiiresti mõisas tööle asuda. Tiggy saab tuttavaks veel Beryl'iga, kes mõisa majapidamise eest hoolt kannab ning Cal'iga, kes mõisa välitööde, jahipidamise ja muu sellisega tegeleb. Kõigiga peale Ulrika õnnestub Tiggy'l luua soojad suhted. Ta kohtub ka läheduses elutseva mustlasvanamehe Chilly'ga, kes näeb kohe Tiggy erakordseid võimeid, millele on viidanud ka Pa Salt Tiggyle jäetud hüvastijätukirjas.

Chillyga lähemalt tuttavaks saades hakkavad selguma mitmedki seigad Tiggy enda päritolu kohta. Ja kuigi Kinnaird'i põnev ja metsik loodus ning metskassidega tegelemine köidavad naist, on omamoodi tõrvatilgaks meepotis mõisa jahimaja üürnik, rikas ärimees Zed, kes talle järjest rohkem ning pealetükkivamalt tähelepanu hakkab osutama.

Põnev on see, et Tiggy on oma päritolu kaudu seotud ka flamenco'ga, kuulsa tantsijanna kaudu, keda hüüti oma tulisuse tõttu La Candela'ks, mis tõlkes tähendab küünalt. Tegelikult tähendas valgust ka naise ametlik eesnimi Lucia, mille pani talle tema ema Maria. Tänu Tiggy mineviku lahtirullumisele saab lugeja rohkem teada ka flamencost ning muidugi ka mustlaste raskustest nii igapäevaelus kui ka raskemates oludes kui Euroopas puhkeb sõda. 

Kuidas Tiggy minevik ja olevik lõpuks kokku sulavad ning kuhu see kõik välja viib - jagub üllatusi ning keerdkäike kuid muidugi mõista saab kõik lõpuks lahenduse.

Lucia tegelaskuju eeskujuks on fantastiline tantsijanna Carmen Amaya, kelle tantsu võib näha näiteks siit: Flamenco potpourri 1



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar