teisipäev, 8. veebruar 2022

Võlur * nr 6 * Michael Scott

 

Lugesin 6. jaanuaril 2022

Nicholas Flamel'i saaga viimane ehk 6. osa kulgeb edasi sama lennukalt kui eelmised. Siiamaani jõudes on enamus nimesid juba tuttavad ning õnneks enam ei lisandu üüratutes kogustes uusi nimesid ja tegelasi, niisiis on veidi lihtsam sündmustikule ning erinevatele tegevusliinidele keskenduda.

Vist kõige olulisemad uuemapoolsed tegelased, keda nüüd rohkem tegevusliinides näha on, ongi eelmise raamatu lõpus üllatuslikult Joshi ja Sophie vanematena välja ilmunud Isis ja Osiris. Kuigi, üsna ruttu tekib ka kaksikutel kahtlus, kas tegu ikka on nende vanematega või mis täpselt siis on varem nende elus toimunud. Nicholas ja Perenelle Flamel on samuti jõudnud teekonna lõppu kuid loodavad veel enne surma inimeste maailma päästmiseks võimalikult palju ära teha. Kuid nagu juba 5. osas selgus, peab tänapäevase maailma päästmiseks alustama õige kaugelt - muinasjutulise Danu Talise maailma ajast, mil otsustatakse edasise sündmuste käigu variant. Suur osa kuuenda osa tegevusest toimubki Danu Talisel, ent samuti San Franciscos ning selle lähistel, Alcatraz'i saarel. Sinna on nimelt endiselt vangistatud suur kogus koletisi, mis ootavad Mustade Ülikute või nende käsilaste poolt toimetatud lahtipääsemist. 

Paljud varasemad vaenlased ühendavad siin jõud, et päästa seda maailma, mis neile lähedasem on, nii et siin ootab ees ka üllatusi. Raamatu lõpp jääb minu jaoks vist veidikene õhku hõljuma aga teisest küljest oli autoril erinevate liinide kokkusidumisega ilmselt päris suur töö ja tundub, et suurel määral see ka õnnestus. Pärast eelmist osa oli igatahes seda kuidagi parem lugeda, ehkki samas on ta eelmistest raamatutest oluliselt pikem. Selge on see, et kes on varasemad osad läbi närinud, sellel tasub ikka ka viimane osa ette võtta, sest igav see küll pole!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar