pühapäev, 6. veebruar 2022

See ei ole #armastuslugu * Sonia Hartl

Lugesin 9.-26. jaanuar 2022

Eestis on ehk raske selle loo käiku uskuda, ent siiski... Igatahes võiks see lugu olla selline, mis mõtlema paneb. Siin on kena romantiline liin olemas, on sõprust, nalja ning ka kurvemaid hetki, ent üldjoontes on siiski tegu hoogsa noorteromaaniga muuhulgas internetikuulsuse ja valikute tegemise teemadel.

18-aastane Macy Evans elab koos ema ja vanaemaga väikelinnas, kust loodab varem või hiljem pääseda. Macy ema vanuseks on vaid 35, sest ta jäi väga noorena lapseootele samas kui lapse isa, kellega ta koos oli töötanud, jalga lasi. Pärast seda on ta terve elu lõputult tööd rabanud, saamata endale kuigivõrd puhkust või lahedamat toimetulekut lubada. Macy endale sarnast elu ei soovi kuid pole ülikooliõpingute kasuks veel otsustanud ja nii veedab ta osa oma ajast koos teiste noortega kohalikus vahvas videolaenutuses töötades. Tal on ka ise vanemate filmide fänn ning on loonud oma veebikanalid filmiarvustuste jaoks. Tasapisi tuleb kanalitele huvilisi juurde, mis annab lootust, et kunagi võiks Macy selle pealt elatist teenida.

Kuid siis toimub tüdruku virtuaalses ja tavaelus muudatus, sest emaga pesapallimängu vaatama minnes komistab ta sõna otseses mõttes nägusa Eric'u otsa ning Macy'st sõltumatult saab alguse nende nii-öelda romanss - tänu võõra naise poolt postitatud videoklippidele ning kommentaaridele. Tõsi on see, et nad mõlemad saavad tänu sellele palju tähelepanu ning Macy on valmis tuleviku edu lootuses mänguga kaasa minema. Kuid kui ohutu see tema jaoks on või kas internetikuulsus teeb teda õnnelikuks? Pealegi peab Macy siis oma tõelised tunded tähelepanuta jätma - üks tema töökaaslastest, Paxton, on juba mõnda aega talle silma jäänud...

Raamat on humoorikas ning parajas tempos kulgev, Macy ning eriti tema vanaema koos oma sõbrannadega on üsna erilised ja vinged.  Samuti Macy sõbrad, kellega koos ta videolaenutuses töötab. Tore noortekas, minu 13-aastasele vist veel veidi liig varajane kuid sutsu vanematele peaks sobima.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar