esmaspäev, 22. aprill 2024

Äratõugatud surnud * Ruth Galloway nr 6 * Elly Griffiths

 

Lugesin 7.-17. veebruaril 2024

Ruth Galloway sattub seoses ühe leiuga osalema telesaates, samal ajal aga rullub ka tavaelus lahti sarnase temaatikaga juhtum. Nimelt on leiuks konkskäega naine, keda arvatakse olevat Konksumamma  - naine nimega Jemima Green, kes 19. sajandil pidas väikelaste kodu ja mõisteti lõpuks surma mitme väikelapse mõrva eest. Kuid oli see vaid inimeste pahatahtlikel juttudel ja valekahtlustustel põhinev juhtum? Ning kas ka tänapäeval võib midagi sellist juhtuda?

Just selliste mõtetega peab maadlema peainspektor Nelson, kelle uurimise alla satub juhtum, kus peres sureb imikueas juba kolmas laps. Tagatipuks järgmiseks läheb üks pisike tüdruk kaotsi ning abiks pole ka see, et Nelsoni uurida olnud juhtumites on varem juba esinenud laste kadumisi, mis enamasti on kurva lõpuga või lausa lahendamata. 

Järjekordne ülipõnev juhtum, kus seekord näitab head vaistu ka Nelsoni alluv Clough, kes suudab üksikutest fantastilise maiguga infokildudest kokku panna midagi käegakatsutavat. Ruth aga kohtub filmivõtetel sümpaatse ameeriklasest ajaloolase Frank Barkeriga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar