esmaspäev, 13. juuni 2022

Tsentrifugaalkatastroof * William Wenton nr 6 * Bobbie Peers

Lugesin 10. juuni 2022

William Wenton on poiss, kes pole päris tavaline, sest tema kehas on iidset metalli - lüriidiumi, mis päästis ta surmast kui poiss 3-aastasena liiklusõnnetusse sattus. Tegu polnud siiski päriselt õnnetusega, sest teatud seltskond on soovinud Williamit tappa, et poiss oma võimetega nende kurje plaane ei takistaks.

Juba viie raamatu jagu seiklusi seljataga, peab William selles raamatus leidma kapteniorbi, mida superkvantarvutisse nimega Kaoseparalüsaator sisestades võib ära hoida maailma hävimise. Nimelt selgub, et maakera on tegelikkuses suure kosmoselaeva ümber kujunenud taevakeha. Laev ise on nakatunud intelligentse, ent ülekäte läinud metalli lüriidiumiga, ent planeedi Maa peal elavad samas just nimelt tavalised inimesed, kes on põgenenud lüriidiumi eest. Kui kapteniorb satub valedesse kätesse, võib kõik Maa peal olev hävida.

Williami kaaslasteks on, nagu ikka, sõber Iscia, Benjamin, vanaisa, sõbralikumad robotid. Teda taga ajavad aga uued, täiendatud robotid psübotid, kellel on erakordsed võimed. Nagu ka kõik eelmised osad, on siin tegu lennuka looga, kus üks sündmus ajab teist taga. Omamoodi Dan Brown'i lasteversioon, võiks öelda ehk, sest peatükkide lühiduse tõttu on raamatut väga keeruline käest panna... 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar