kolmapäev, 29. juuni 2022

RAWIKUNST * Septimus Heap 3. osa * Angie Sage

 

Lugesin 15. aprill - 5. mai 2022

Enda teadmata avab Silas Heap lossis loitsu abil ühe toa, vabastades sellega ammuse kuninganna Etheldredda ning temaga kaasas oleva eluka nimega aie-aie. Sellest ajast peale hakkab juhtuma imelikke asju, liiguvad ringi mingid hammustavad olendid ning lõpuks satub sarja peategelane, seitsmenda poja seitsmes poeg Septimus otseselt hädaohtu. Sellest saab teada ka tema õpetaja, ebatavaline võlur Marcia Overstrand ning muidugi teab seda Septimuse õde, printsess Jenna, kes näeb Septimust kadumas ning otsustab talle appi minna, koos poisi sõbraga (hunt-poiss ehk poiss nr 409), kes on vahepeal elanud Jenna tädi, valge võluri Zelda juures.

Asjadel hoiab silma peal ka Jenna ema vaim, kuninganna Cerys, kes näeb küll Jennat, ent tüdruk teda mitte. Jenna saab aga tänu Septimuse sõbrale, keda hüütakse Mardikaks, teada võimalusest, mis aitaks Septimusele kuuluva noore lohe Tulekeele abil poissi päästa.

Selles osas kohtume endiselt ka Septimuse ja Jenna vanematega - Silas ja Sarah Heap'iga, venna Nickoga, väravavalvur Gringe'iga ning tema tütre Lucyga, kes on armunud Septimuse vanemasse venda, pahale teele sattunud Simon Heap'i. Tegevuses osalevad veel Marcia Overstrandi kunagine õpetaja Alther Mella ning tema armsam Alice Nettles, ülemkirjutaja Jillie Djinn. Oluliselt on abiks noor põhjamaalt pärit kaupleja Snorri Snorrelssen ning tema kassi Ullr. Lisaks kohtume printsess Esmeraldaga, söör Herewardiga, käsundaja Percy ehk Tündri Upsakaga ja paljude teistega. 

Vahva on vanamoodne kõnepruuk, mis osas raamatust on kasutuses, muutudes isegi mõneti harjumuspärasekski. 

Nagu ka eelmiste raamatute puhul - tegu on ikkagi sarjaga - jääb siin piisavalt küsimusi õhku... Seega kui on soov küsimustele vastuseid saada siis polegi muud kui pärast läbilugemist asuda järgmise kallale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar