teisipäev, 16. juuli 2024

Pealuu päranduseks * Aurora Teagarden * Charlaine Harris

27.- 29. juuni 2024

Aurora Teagarden'i ehk Roe aasta pole alanud just tavapäraselt - tema kunagine elukaaslane on nüüd abielus ühe oma töökaaslasega ning nad ootavad pisiperet. Ka Aurora ema on abiellunud ning sõitnud mesinädalatele Bahamale ning siis sureb naise töökaaslane raamatukogust, Jane, jättes üllatuslikult suurema osa oma varast, sealhulgas ka maja, Aurorale. Kuid lugedes Jane'i advokaadi zheste, mõistab naine, et selle heateo taga peab kusagil peituma mingi muu motiiv, mis on tema endist töökaaslast sellist käiku tegema ajendanud...

Esmakordselt majaga tutvuma minnes selgub, et keegi on sinna sisse murdnud ning ehkki nähtavalt pole midagi majast kaasa võetud, viitab kõik (teatud suuruses sahtlite tühjaks tõstmine, seintest panipaikade otsimine) mingi konkreetse eseme jahtimisele. Aurora hakkab kahtlustama, et Jane on jätnud talle lahendamiseks mingi mõistatuse kuivõrd nad mõlemad kuulusid varem klubisse, mis tegeles just põnevate mõrvajuhtumitega. Sissemurdmine viitab Aurora meelest just sellele, et kuidagimoodi on Jane olnud seotud millegi hämaraga ning asitõendid on peidus tema majas.

Järjekordne cozy crime -lugu, mida on raske käest panna. Aurora isiklikus elus on ebakindlust kuid Jane'i päranduse tekitatud põnevus kaalub tihtipeale kurbuse ja leina üles ning pealegi tekib Auroral suhe kohaliku kena kirikuõpetajaga. Nutikas naine suudab näha ja taibata paljut, mis teistel märkamata jääb, ent satub tihtipeale ka sekeldustesse.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar