pühapäev, 26. mai 2024

Nothing Ventured * William Warwick 1 * Jeffrey Archer

 

Lugesin 19.-22. aprillil 2024

Esimene raamat William Warwick'i sarjast, ehkki sarja võib rahulikult lugeda ka hoopis teises järjekorras. Sarja esimeses raamatus siiski saab lugeja teada, mis teid pidi Williamist saab detektiiv kuigi tema isa on lootnud näha poega astumas oma jälgedes. Sir Julian Warwick on nimelt QC ehk Queen's Councel - jurist, kes võib esindada inimesi tähtsamates kohtuasjades. Ent William on juba noorest peast unistanud detektiivi ametist ning kui ta on isaga kokkuleppel esmalt omandanud ülikoolis teadmisi kunstiajaloost (mis tähendab n.ö kolmeaastast "mõtlemisaega"), jätkab ta õpinguid enda valitud suunas ehk politseikoolis. Ta otsustab omandada ameti rahulikus tempos, käies läbi kõik astmed, mis teda politseiniku kutsega põhjalikult tutvustavad. 

Juhtumisi satub ta aga üsna ruttu ninapidi tähtsa juhtumi juurde ning seetõttu saab temast äkitselt Scotland Yard'i uurimisgrupi liige. Nii satubki ta kohe kokku elegantse kunstivarga Miles Faulkneri ning tema salaliku ning seadusi painutava esindaja Booth Watsoniga, ja ka Faulkneri abikaasa Christinaga. Samas tutvub ta oma tulevase naise Elisabeth Rainsfordiga, kes töötab Fitzmolean'i kunstimuuseumis, kust on 7 aastat varem varastatud kuulus Rembrandt'i maal, mida politsei senimaani taga otsib.

Lugu on täis põnevaid käänakuid ning on tõesti "unputdownable", nagu ühes kiidulauses öeldakse. Ja samas pole tegelikult seda raamatut inglise keeles kuigi raske lugeda, nii et kindlasti võib soovitada ka neile, kes pole seda eriti tegema harjunud. Mõnusalt kulgev, ladus ja põnev lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar